Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

April 2010
P T S Č P S N
« Mar   Maj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiv

Prva letošnja vožnja s kolesom me je postavila na realna tla.

2.04.2010

Prva letošnja vožnja s kolesom me je postavila na realna tla. Ni mi bilo potrebno ugotavljati in ugibati kakšne cilje naj si postavim za letošnje leto. Po prvih prevoženih kilometrih sem opazil, da kolo lepo teče in da mi novi kolesarski čevlji omogočajo dosti boljši  prenos moči na pedala.

Občutil sem tudi, da je  nekaj moči od lani še ostalo v  mojih nogah. Manjka mi samo kondicija. Vseeno pa sem zadovoljen.

Pot, ki sem si jo izbral ni bila težka. Iz Fužin sem šel mimo Štepanjskega naselja ob robu Golovca proti Sostrem in potem v smeri Podgrada za Kresniške Poljane.
Celotno pot sem užival. Na posameznih osončenih obrobjih ceste je cvetelo nešteto pomladanskih zvončkov in trobentic. Na vsakem prevoženem kilometru sem občutil poseben občutek.  Vesel sem bil, da sem zmogel.

Tudi za počitek in nekaj posnetkov iz okolja  sem si vzel čas in užival. Večina poti nazaj  sem razmišljal o letošnjih poteh, ki jih nameravam prevoziti. Če me je ob prvih kilometrih skrbelo če bom zmogel načrtovano pot sem sedaj vedel, da mi za letos že na samem začetku dobro kaže. Občutek in tudi želja je velika doseči vsaj to, kar mi je lani uspelo. Postalo mi je jasno, da sem postal zasvojen. Prvič sem občutil, da sem del svojega kolesa. Lanske težave glede obvladovanja kolesa in težave z ravnotežjem so pozabljene. Edino sedež se mi zdi, da je v teh prvih kilometrih letos bolj trd kot lani.  Upam, da se bo tudi moja rit navadila na nov režim.

Podobno pot sem čez dva dni ponovil v spremstvu mojega prijatelja Žarkota in priznati moram, da je kolesarjenje že pravi užitek.

Držim pesti, da mi bo zdravje omogočilo, da ponovno tako kot lansko mojo sezono končam predvsem brez kakšnih težav in zapletov na cesti. Cilj pa je  sedaj jasen. Letos se bom s kolesom pripeljal v Izolo. Do takrat pa bom s prijatelji po cestah v moji okolici nabiral moči, da dosežem svoj cilj.

Morda se mi pridruži tudi moja vnučka Tanja?

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev »

 1. akvarij pravi

  Lepo, priden. Jaz letos še nisem sedla na kolo… Vnučko pa kar pelji s sabo, otroci ponavadi uživajo na kolesu..

  2.04.2010 ob 09:05 | #

 2. andrej pravi

  verjamem da ti bo uspelo…. in da te bo Izola kmalu videla s kolesom…..

  Srečno…

  2.04.2010 ob 11:42 | #

 3. bin pravi

  Priden! :smile: Lepo si je vzeti tudi čas za razglede in kakšno fotografijo. Saj ne tekmujemo, temveč kolesarimo zase. Mogoče se ti v naslednjem tednu pridružim? V sedlu. Četudi vsak po svojih poteh, bova vendar nekako skupaj. (Na bložnem emailu sem ti pustil sporočilo.)

  3.04.2010 ob 00:15 | #

 4. noah noah pravi

  Bravo dedi :lol: pazi na sedalo, da se kmalu vidimo v Izoli :lol:

  3.04.2010 ob 18:58 | #

 5. Marko M pravi

  ma bravo nono…..ti kar pogumno, vnučka je itak tvoja navijačica….se pa že veselim, da se bova letos končno lahko pomerila v kolesarski vztrajnosti….čeprav imamo na Obali primerne zime, to še ne pomeni, da kaj bolj vztrajno kolesarim od tebe :cool: bi pa bilo lepo, da si, poleg obiska Izole, dodaš v svoj koledar tudi prvi rekreacijski kolesarski tour po Obali – Rainbow ON tour ( rainbowontour.com ) ….drugače pa bom jaz na tem touru s svojim oldtajmerjem poganjal brez čelade, ker je to edini način, da te prehitim… :smile:

  3.04.2010 ob 21:18 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL