Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Januar 2010
P T S Č P S N
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiv

Bomo zmogli?

5.01.2010

Spomini za nazaj nam dostikrat preprečijo, da bi v sedanjem času ponovno zmogli preobrat in naredili sebi prijazno življenje v prihodnje. Živimo v času, ko nam marsikaj ni naklonjeno. Tudi veliko dobrega ne moremo pričakovati. Pa vseeno zmeraj pomislimo na vse, ki jim tokrat ne gre najbolje. Skoraj nikoli pa na sebe, da je prišel čas da bi morali svoje življenje prilagoditi razmeram in položaju.

Če ni sedaj čas za naložbe v naprej je pa sigurno to trenutek, ko bi morali najti rešitve in spremeniti svoj dosedanji način življenja sebi v korist.

Tu imam predvsem v mislih naše navade in razvade, ki se nam bodo kot bumerang vrnile v času, ko bomo starejši. Namesto, da bi za svojo starost že sedaj kaj koristnega naredili, nas ta vsakdan  prepriča, da se za starost ne splača kaj dosti truditi. Prepuščamo se površnim ocenam, da tega ne bomo dočakali. Tudi razmere v naših okoljih nam ne vlivajo upanja. Pa vseeno. Vse je odvisno od nas in našega dojemanja sebe v trenutkih vsakdanjih skrbi in težav.

Manjka nam volje in pa ciljev, ki bi nam pomagali, da pozabili svoje težave za nazaj in našli voljo za naprej. Čutim, da bi morali sebi ponuditi več.

Če bi postavil sebe v ospredje bi lahko ugotovil, da mi ne sme biti vseeno. Življenje, ki mi je bilo namenjeno naj najde v meni vsaj toliko pozornosti in spoštovanja, da ga bom zmogel ohraniti še visoko v starost.

Pa se tudi sam sprašujem. Bom zmogel najti in osmisliti svoje nadaljevanje, ki naj bi mi prineslo več dobrega?

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev »

 1. noah noah pravi

  Seveda boš zmogel :lol: to ti napoveduje vsevid optimist noah :lol:

  5.01.2010 ob 19:07 | #

 2. drmagnum drmagnum pravi

  noah:hvala za optimistični vsevid mojih nadaljnih načrtov za dolgo in zdravo življenje. :lol: :roll: :cool:

  6.01.2010 ob 15:12 | #

 3. Lucija pravi

  ravno v teh po-novoletnih dneh vsem naokrog, ki pesimistično zrejo v prihodnost govorim, da se naj vendarle imajo vsaj malo radi in začnejo misliti nase… kdo bo na nas, če ne mi sami… situacija zunaj res ni bleščeča, vendar tudi tako zelo zanič ne, saj imamo vendar preizkušene sebe… ki smo prišli do sem, skozi trnje in bodičevje… vsakomur pridejo kdaj trenutki, ko se vprašamo, če bomo zmogli osmisliti nadaljevanje… zate, dragi drmagnum, niti malo ne dvomim… in skozte se bomo učili tudi drugi, ki smo se že marsikaj od tebe… naj vsak dan posebej osmisli naslednjega… s hvaležnostjo, M.

  6.01.2010 ob 17:35 | #

 4. drmagnum drmagnum pravi

  Lucija:imaš prav. Premalo storimo zase. In prav vesel bom, če se bo sleherni izmed nas vprašal, kaj mu je storiti, da mu bo bolje. Noben kapital in nobena država nam na more dati tistega, kar sami najbolj potrebujemo.

  Z dobrimi željami in vse dobro ti želim.

  6.01.2010 ob 18:35 | #

 5. bin pravi

  /… če se bo sleherni izmed nas vprašal, kaj mu je storiti, da mu bo bolje. …/ To pa je beseda drmagnum! :smile: Kot je že Lucija zapisala, zate me ne skrbi. Vem, da se za izrazom “da mu bo bolje” skriva prava misel: “da nam bo bolje”. Mogoče pa potegnemo za seboj še koga od tistih, ki sicer čakajo “kaj bodo drugi storili zame”? Drži se borec! :smile: :smile:

  7.01.2010 ob 08:16 | #

 6. Don Marko M pravi

  saj veš kako gre to….živi danes, a v razmišljanju kot da boš živel sto let…..sam mislim,da bi se ljudje morali imeti bistveno rajši…najprej samega sebe seveda….ker je to podlaga, da imaš potem še ostale in ostalo…..sreča pa je itak v nas samih….

  7.01.2010 ob 12:57 | #

 7. drmagnum drmagnum pravi

  <p>bin:žal se kar ponujala zaključek, da so nekateri ob misli na bolje obstali in čakajo na trenutek, ko naj bi Jim pomagali. Ne vem, če se zavedajo, da jim ravno zaradi tega ne moremo pomagati. Vse preveč je danih obljub in premalo iskrenih dejanj nas samih zase in za svoje najbližje. Kam vse nas zna pripeljati to naše početje?</p>

  8.01.2010 ob 07:35 | #

 8. nevenka nevenka pravi

  Ne vem kaj te tako hudo skrbi, v primerjavi z menoj si pravi “reaktor” energije in volje. Saj si podobna vprašanja zastavljam tudi sama, a iz apatije se včasih izkopljem za kak dan, potem pa spet vse po starem. Včasih malo pomaga, ko pokukam na tvoj blog ;-)

  8.01.2010 ob 08:26 | #

 9. drmagnum drmagnum pravi

  nevenka:moja želja je predvsem, da bi v prihodnje storili zase kaj dobrega. Tudi sam dostikrat še pozabim nase. Pomebno je, da do sebe ustvarimo odnos, ki nam bo pomagal, da bi vsakokrat ko se znajdemo v težavah iz njih prišli kot zmagovalci. Vse preveč jih je, ki v sebi gradijo svoje črne scenarije in na tak način še bolj trpijo. Vse je v nas samih. Pričeti moramo iskati srečo v sebi in osmisliti naše življenje, ki nam bo vlivalo upanje, da zmoremo sami spremeniti in si polepšati dni, ki so še pred nami. Tudi tebi želim, da najdeš sebe.

  10.01.2010 ob 09:27 | #

 10. drmagnum drmagnum pravi

  Don Marko M:Drži, nekateri želimo doživeti čim več in dočakati tudi sto in več. Samo že sedaj je potrebno nekaj narediti, da se nam bo vse to obrestovalo na starost. Pred leti sem že svoje znance vabil na moj stoti rojstni dan. Letos je ravno še štirideset let časa, da si rezerviraš čas in se dobimo pri Figovcu v Ljubljani na pivski klobasi in hladnem pivu.

  10.01.2010 ob 09:32 | #

 11. Don Marko M pravi

  delam na tem, delam….vsak dan….če razmišljaš na stoto leto itak ni druge možnosti….. :) evo sem si rezerviral čas za tvojo stotko….ko bomo vsi na kupu bo tisočletje imelo svoj pomen…. :cool:

  10.01.2010 ob 10:28 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL