Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Marec 2009
P T S Č P S N
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiv

Poskusimo nekaj dobrega storiti zase.

3.03.2009

Storite kaj za svoje zdravje.  Slogan, ki spremlja letos teden boja proti raku. Velika druščina za zdravljenih, še večja skupina ogroženih nas ne more pustiti ravnodušne nad številom obolelih.

Pozivanje na zmanjšanje kajenja, pitja alkoholnih pijač in vseh preostalih razvad so opravičene. Vse te naše razvade nas bodo še v prihodnje ogrožale. Pomembno je, da sebi vsaj za trenutek omogočimo razmislek, kaj lahko storimo, da nam bo zdravje in ohranjanje zdravja postalo del našega vsakdanjika. Sprehodi so ena od oblik naše načrtovane aktivnosti, ki nas bo motivirala in vzpodbudila za boljše in bolj zdravo življenje.

Spremenimo del naših razvad in poskusimo s spremenjenim stilom življenja nekaj dobrega storiti zase.

Zgodnje odkrivanje bolezni je pomembna zadeva. Pozorni moramo biti predvsem na posamezne spremembe in naše počutje. Izogibati pa bi se morali vsem nevarnostim, ki jih prinaša pretiravanje.  Sam vem, da pretirano sončenje ni dobro za zdravje, tudi vsako drugo pretiravanje nas lahko pripelje v situacijo, ko bo naše zdravje bolj ogroženo.

Za to! Vsega po malem in brez pretiravanja. Za svoje zdravje moramo storiti malo več kot smo do sedaj. Stroka pa bo v prihodnje na podlagi dobrih rezultatov zdravljenja vsem nam obolelim pomagala, da skupaj z njihovimi nasveti ohranimo svoje zdravje.

Morda je danes tisti dan, ko bomo storili nekaj dobrega zase!

 • Share/Bookmark
 

17 komentarjev »

 1. dare dare pravi

  Tvoj nasvet , drmagnum je tukaj! Hvala zanj, zdaj smo na vrsti mi. lp

  3.03.2009 ob 08:44 | #

 2. vvooodnarka pravi

  Dragi Prijatelj, hvala za dobre želje. Sem zasledila, da je teden boja proti raku. Razmišljala ali bi na blogu o tem kaj pisala pa … ne zberem saj ne vem, moči ali volje.

  Danes je zdravstvo, zdravniki tako dosledno izpolnjujejo voljo zavarovalnic, da so vmes tako velika brezna, da notri padeš in te pacajo vse dokler nekako priznajo katera bolezen te tare.

  Ko bi le zdravja bilo dovolj …

  3.03.2009 ob 09:39 | #

 3. Čivka pravi

  Premalo se tega zavedamo, kar si napisal Drmagnum. Najbolj zavajujoča misel je “ah, saj to se meni ne more zgoditi” ampak če se, se zopet sprašujemo “kaj smo na tem svetu takega zakrivili, da smo si to zaslužili”. Narobe; sami sebi smo največje zdravilo ali strup in vse je samo v naših rokah zato pamet v roke in ljubezen v srce, pa bo! :oops:

  3.03.2009 ob 10:07 | #

 4. nevenka nevenka pravi

  Tudi to je treba znati.

  3.03.2009 ob 10:59 | #

 5. bin pravi

  “Vsega po malem in brez pretiravanja”. :smile:

  Ob tem pa naj nam bo to, kar počnemo v “ponos in veselje”, ne v breme! Tudi hoja na svežem zraku ne koristi veliko, če gremo ven pod prisilo. (Lastno ali tujo.)

  Lepe sprehode vama želim drmagnum, pa ostalim tudi. :smile:

  3.03.2009 ob 14:13 | #

 6. drmagnum drmagnum pravi

  dare:veliko je v nas samih. Vse odločitve nam prinašajo dobro če so sprejete s tem namenom. Vse dobro. :cool:

  vvooodnarka:marsikaj bo potrebno še razkriti in ugotoviti. Upam samo da nas odgovorni ne bodo spregledali in nam ponudili nove možnosti, da bomo skupaj z njimi zmogli zazdraviti svojo bolezen. Za vse bolne pa ostaja upanje, da bo stroka našla rešitve ki jim bodo pomagale premagati težave in bolečine. Te dni sem v mislih z vsemi, ki so morali priznati in niso zmogli premagati bolezni in vseh, ki je pred njimi odločitev, da bodo s pomočjo zdravnikov in prizadevnega osebja zmogli vse napore v času zdravljenja. Tudi tvoji mami in tebi želim, da bosta vsaka po svoje premagali in zmogli težave, ki jih takšna bolezen prinaša.

  Čivka:drži. Veliko je bilo in bo v naših rokah. Upati je samo, da nekaterih korakov nismo storili prepozno.

  nevenka: :cool:

  bin: Sam poskušam izoblikovati svoje cilje v smeri, kaj vse bi moral še storiti zase in za svoje zdravje. Hoja in preostale aktivnosti prinašajo prijetne trenutke, ki nam pomagajo preseči namišljene izgovore česa vse bi naredili zase pa na marsikaj nimamo vpliva. Prav imaš ko praviš, da nam mora biti vse v ponos in veselje. Vse dobro tudi tebi in vsem, ki so zmogli in naredili nekaj dobrega zase.

  3.03.2009 ob 22:10 | #

 7. nevenka nevenka pravi

  Jaz vse zamočim, kar se da :oops:

  3.03.2009 ob 22:14 | #

 8. drmagnum drmagnum pravi

  nevenka:ne razumem narobe. Ne vem kaj bi zamočila, če si me pohvalila. Kar nekaj časa sem potreboval, da sem se naučil in sedaj tudi znam ceniti vse, kar mi je uspelo dobrega storiti zase.

  3.03.2009 ob 22:23 | #

 9. nevenka nevenka pravi

  Jaz zamočim, ko je treba nekaj narediti zame :-( to sem mislila. Ti si že ok. Te samo občudujem.

  3.03.2009 ob 22:28 | #

 10. drmagnum drmagnum pravi

  nevenka:Prišel bo čas ko boš začutila, kaj je potrebno storiti zase.

  4.03.2009 ob 08:40 | #

 11. Čivka pravi

  Zdravje je glavni predpogoj za uspeh na vseh področjih človekovega življenja in za udejanjanje štirih idealov, ki usmerjajo človekovo življenje – moralno življenje, blaginja, uresničenje dobronamernih želja in osvoboditev od trpljenja.

  Človek želi živeti srečno in umirjeno, a s pomočjo posvetnih aktivnosti si sreče in miru ne more pridobiti. Telo, ki hrepeni po zdravju in zaščiti je podvrženo boleznim, propadanju in smrti. Ne glede na to pa notranji prebivalec oziroma božanskost, ne pozna ne rojstva ne smrti.

  Telo je tempelj Boga. Zato je človekova dolžnost, da ohranja tempelj v dobrem stanju. - Sathya Sai Baba

  4.03.2009 ob 10:00 | #

 12. drmagnum drmagnum pravi

  Čivka:trudim se, da svoj tempelj vzdržujem. Pa še malo ga bom prezračil. :grin: :roll:

  Lep dan ti želim in veliko pozitivnih energij.

  4.03.2009 ob 12:13 | #

 13. kamper kamper pravi

  Šest let nisem poskusil alkohola in od decembra,ko me je infarkt ne kadim a zadnjih nekaj dni imam veliko krizo.Kljub vsem znanjem o škodljivosti alkohola in cigaret in to ne iz govoric ampak iz lastne prakse me že nekaj dni strašansko vleče,da bi prižgal cigareto in še spil kaj povrhu.To me muči podnevi in ponoči in ob vsaki priliki.Vsaka stvar mi pride prav,da bi se pregrešil in moram reči,da imam kar veliko borbo sam s sabo.Vem pa tudi,da bom zdržal saj v nasprotnem primeru ne bom več dolgo brcal :lol:

  5.03.2009 ob 19:09 | #

 14. nevenka nevenka pravi

  Le vzdrži Kamper. To so čisto majhne “sladkosti”, ki se jim odpoveduješ, veliko več pridobivaš.

  5.03.2009 ob 19:13 | #

 15. drmagnum drmagnum pravi

  kamper: kako prav ima nevenka. Tisto kar te mami je nič v primerjavi z vsem, kar si pridobil in iz dneva v dan pridobivaš. “Ne daj se kamper”!

  6.03.2009 ob 08:44 | #

 16. 1danica 1danica pravi

  Ja, poboljšati se bo treba! Hvala za spodbudo!

  6.03.2009 ob 23:25 | #

 17. drmagnum drmagnum pravi

  1danica:Nikoli ni prepozno. Važen je začetek! :razz:

  7.03.2009 ob 22:15 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL