Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Februar 2009
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Arhiv

Za dober občutek

7.02.2009

Vedno poskušam. Želim opozoriti nase, si pomagati, predstaviti in se pohvaliti. Tako pred vami. Predvsem sebe in svoje trenutke, ki so postali sedaj del mojega obdobja.

Danes lahko ob prebiranju svojih starih zapisov najdem vsebine in fotografije, ki so takrat zaznamovale obdobje in čas v katerem sem premagoval ovire in iskal rešitve za njih.

Danes sem ponovno  na začetku.  Sebi bi rad pokazal, kako veliko si pomenim in da zmorem premagovati trenutke, ki so se močno usidrali vame.

Zavedam se svojega početja in iščem poti, ki bi mi pomagale, da bom postal za trenutke prijazen, prilagodljiv, vesel, bolj sproščen. Očitno pa mi sedaj to ne uspeva najbolje. Nekateri dogodki in spomini mi še ne dovolijo, da bi sproščeno zadihal. Si dal duška. Zavriskal.

Opazil sem, da nekateri mislijo, da če sem izgubil hčerko mora žalost in potrtost postati del mojega dneva, nasmeh naj bi po njihovem izginil iz mojega obraza.
Ne vem. Morda bi mi želeli povedati, da so tudi oni zelo žalostni in da pogrešajo Majo. Žal pa jim jaz ne morem pokazati tistega, kar so morda pričakovali. Sam sem sprejel njen odhod. Samo pogrešam jo.

Našel bom trenutke in se jih veselil. Pomagal bom vsem, ki so pripravljeni storiti vse, da bodo svojim najdražjim dovolili, da storijo zase tisto kar si želijo.

Vedno sem si želel, da bi v svojem naročju pestoval svojega vnučka ali vnukinjo.  Sedaj v svoji napetosti skorajda podoživljam v krogu svojih najdražjih porajanje novega življenja. In zato bo sedaj v pričakovanju njenega rojstva vsa moja skrb in ljubezen usmerjena v “mravljinčico”, ki me bo lahko skozi svoje življenje spoznala in pri meni našla trenutke varnega zavetja in ljubezni.

Vse sedanje skrbi in tesnobo, pa bom pustil zapisane na tem mestu.

 • Share/Bookmark
 

27 komentarjev »

 1. ~ nagajivka ~ pravi

  Dragi Dr.Magnum;

  Življenje zmaguje! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=C2XUiVwAuas&feature=related

  7.02.2009 ob 08:01 | #

 2. drmagnum drmagnum pravi

  ~ nagajivka ~:Seveda! :cool: Mnogi iščejo v svojem življenju razloge za žalost. Jaz iščem v svojem razloge za radost. :lol:

  7.02.2009 ob 08:22 | #

 3. ana od srca pravi

  Dragi Drmagnum, mislim, da te zelo razumem. Želim, da vedno najdeš samega sebe v sebi in si uspeš slediti – mislim, da se splača gledati na misli in želje najbližnjih in najdražjih, malo bolj daljnih pa ne, sploh pa, če sam čutiš drugače.

  Tudi izraz žalosti je lahko zelo različen. Jaz ob smrti moje mame sploh nisem oblekla črne obleke, preprosto zato, ker črne ne maram in črnina na meni ne bi povedala, kaj jaz čutim … in tudi nisem želela javno kazati, kaj čutim.

  Toda mnogih stvari drugi ljudje ne razumejo. Tudi jaz marsičesa pri drugih ne razumem.

  Vsak od nas pa ima pravico in dolžnost biti tak, da se razume sam s seboj!

  Objem! :-)

  7.02.2009 ob 08:40 | #

 4. fittipaldi pravi

  Po mojem je napaka, da bi imelo žalovanje neko družbeno sprejemljivo obliko in točno določen urnik. Vsak žaluje na svoj način, navsezadnje je to stvar zgolj žalujočega in nikogar drugega. Zato se je tudi meni vedno zdelo neprimerno, ko so npr. padale opazke “kako dolgo ta in ta hodi v črnem”, “kako ne zgleda primerno užalosteno”, “kje je ta in ta bil, kaj je počel” in podobne nebuloze.

  Skratka, zelo se strinjam s tvojim zapisom.

  Pozdrav in lep dan želim še naprej.

  7.02.2009 ob 14:24 | #

 5. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  nekdo gre, nekdo pride. Vedno je tako.

  Ne sekiraj se za tiste, ki mislijo, da moraš biti žalosten. Maja želi, da si srečen. In ko si srečen, je tudi ona srečna.

  Objem vsem vam in srečno naprej. Naj bo vnukinja del tvoje hčere in daj njej, kar bi želel še dati Maji. In vsi trije boste veseli.

  7.02.2009 ob 21:52 | #

 6. bin pravi

  Ob tebi sem, drmagnum, predvsem v enem delu doživljanja. Mravljinčica! :smile: Kmalu?? :oops:

  Maja pa si zagotovo ni želela, da bi zaradi nje spreminjal svoje poglede na življenje – družbo. In obnašanje. Poznala te je takega, kakršen si bil in le zakaj bi se moral zdaj spreminjati? Ona se bo vračala k tebi v tistih podobah, ki jih je skozi vajino skupno življenje nosila. Tudi k meni se vrne, včasih, taka, kot je bila takrat pri Bordonu. Vedno jo sprejmem s prijetnimi občutki.

  Slédi svoji zvezdi drmagnum! :smile:

  7.02.2009 ob 22:01 | #

 7. drmagnum drmagnum pravi

  bin:Vesel sem tvojega razmišljanja. Upam samo, da bodo tudi preostali poizkušali to razumeti. Potrudil se bom in sledil sebi in vsemu, kar mi je namenjeno. Za našo Mravljinčico pa držimo pesti in želimo, mamici in njej srečo in vse dobro. Njeno rojstvo pričakujemo v mesecu juliju.Petra ima rok na rojstni dan naše Maje(7.7.2009).

  vlatka:tudi sam želim deliti srečo in veselje. Tako nam bo vsem lažje.

  fittipaldi:Tudi tebi hvala za mnenje.Ravno takšna razmišljanja povzročijo med ljudmi razlage, ki so daleč od resnice. Upam, da bo nekaterim sedaj postalo jasno, da si morajo razlage in mnenja prihraniti zase in pustiti vsem, da ponovno zaživijo. Zame je bilo že dovolj te žalosti.

  ana od srca:veliko pomeni, da me razumeš. Želim si samo, da najdem možnosti in razlage, ki me bodo vsakokrat dvignile nad razlage in občutke, ki me sedaj dostikrat obremenjujejo.

  7.02.2009 ob 22:43 | #

 8. mikimiska pravi

  Kar prestajaš oz. prestaja vaša družina si ne znam predstavljati. Pravzaprav, si v svojih letih, tega niti ne želim. Sicer kdo pa si? Ampak, ko poslušam babico, ki je izgubila svoje 3 otroke (ima jih še 6) in moža, ji je še vedno zelo, zelo težko. Tisti dnevi (obletnice rojstev, pogrebov) so še vedno težki… ampak nekako se je naučila živeti s tem. Na srečo ima kar nekaj vnukov (11) in trenutno (4 pravnuke, 3 se še skrivajo :oops: ). Otroci jo vedno (in tudi nas vse preostale) zelo razveselijo, zato uživajte v teh trenutkih :) . Otroci so naše največje bogastvo in svet je z njimi, neopisljivo lepši :) . Živeti moramo za danes, pa čeprav je to večkrat ZELO težko in prevečkrat pozabimo na to :) . Držim pesti za vse :) .

  8.02.2009 ob 01:25 | #

 9. ana od srca pravi

  Dragi Drmagnum! Zdaj smo pisali spise na Dnevniku in nekaj ljudi se je dotaknilo prav te tematike: Klotilda, Bambam, Lea, Vodnarka … Če utegneš, poglej, tukaj je link bloga, kjer so vsi spisi zbrani … http://www.ednevnik.si/entry.php?w=bambam&e_id=84633

  Bogate misli …

  Vse dobro! :-)

  8.02.2009 ob 01:52 | #

 10. drmagnum drmagnum pravi

  mikimiska:Verjamem, da nam je namenjena lepša prihodnost in še posebej novo obdobje v moji vlogi dobrega dedka in Nenine nove vloge kot skrbna babica.

  8.02.2009 ob 13:23 | #

 11. drmagnum drmagnum pravi

  ana od srca:Hvala za povezave. :razz: Tudi tebi in tvojim vse dobro. :cool:

  8.02.2009 ob 13:24 | #

 12. Dajana pravi

  Oooo, prelepo! :smile:

  8.02.2009 ob 13:33 | #

 13. lordwales pravi

  Živi naprej, ker preteklosti ne moreš spremeniti. Lahko pas e je spominjaš v vsem dobrem, kar je imela. Psihične krizice pa je najbolje premagati kreativno!

  8.02.2009 ob 19:01 | #

 14. drmagnum drmagnum pravi

  lordwales:Imaš prav. Kreativnost nas zmeraj uspešno vodi skozi vsa težka obdobja našega življenja.

  Hvala in vse dobro vsem, ki delite moje občutke z mano.

  Dajana: :lol: :smile:

  9.02.2009 ob 08:51 | #

 15. Andrej pravi

  Kar nekaj časa sem potreboval, da sem lahko ponovno prebral vse objave na Majino temo…. Danes pa sem se le spravil in prebral celoten Majin boj z mlini na veter….. Ko človek vse to prebere si lahko samo reče…. ta pa je bila carica….. S tvojim blogom se pa popolnoma strinjam…. tudi sam se srečujem s takšnimi stvarmi. Zelo sem vesel, da bosta kmalu postala dedek in babica, kajti vem kako zelo bosta imela rada to malo mravljinčico….mogoče sedaj še bolj kot bi jo imela včasih…. Tudi sam sem zelo srečen, da bo Petra postala mamica, ter da bo v njunem domu končno zajokal mali mravljinček….. Tudi sam sem potreboval kar nekaj časa, da sem se približno navadil na novo življenje brez Maje….vendar življenje gre dalje in tudi sam si moram ustvariti novo življenje, katerega ne bom nikoli primerjal s tisitim časom ko sva bila z Majo skupaj…. upam, da bo tudi v prihodnje tako lepo kot je bilo z njo…. Iz vsake življenjske izkušnje se je potrebno nekaj naučiti pa naj si bo ta izkušnja še tako kruta kot je bila ta…… Veliko smeha in dobre volje želim vsem (dejstvo pa je da Maje ne bomo nikoli pozabili)……… pozdrav tudi vsem blogarjem, kateri še vedno pomislite na Majo in ste jo ohranili v lepem oz. najlepšem spominu…..

  Andrej

  9.02.2009 ob 18:24 | #

 16. ana od srca pravi

  Andrej! :-)

  10.02.2009 ob 00:38 | #

 17. drmagnum drmagnum pravi

  Andrej: smo v času, ko moramo vsak za sebe najti in osmisliti možnosti, ki nam bodo dajale moči in volje. Vesel sem, da si se oglasil. Želim ti, da ti bo v življenju dano čim več priložnosti in s tem zadovoljstva. Za obdobje, ki smo ga vsi in vsak po svoje preživeli pa bo ostal spomin, ki nam bo še dostikrat priklical trenutke ko smo zmogli in bili srečni. Vse dobro in hvala za tvoj komentar.

  10.02.2009 ob 15:57 | #

 18. andrej pravi

  Ja in teh lepih trenutkov je bilo na pretek…. Še sedaj imam pred seboj trenutek ko sva se spoznala na stopnišču… pa vsi naši skupni dopusti, žurke…… res je blo luštn…… Še enkrat hvala tebi Neni in tudi Petri da ste bili res krasne osebe in da smo se res dobro razumeli ter znali uživati vsak lep trenutek….

  10.02.2009 ob 17:32 | #

 19. 1danica pravi

  Ne verjamem, da bi kdo hotel, da bi bil ti žalosten. In ne verjamem, da to, da nisi nenehno žalosten, pomeni, da ne pogrešaš Maje. Še teže bi verjela, da bi Maja želela, da bi se tebi čas ustavil v objokovanju tistega, česar ne more nihče spremeniti.

  Ti že veš in samo to je važno!

  10.02.2009 ob 18:21 | #

 20. drmagnum drmagnum pravi

  1danica:Močno se zavedam in občutim vse, kar se mi je naložilo v “moj nahrbtnik”. :mrgreen: Tudi na takšen način si želim razložiti bremena. Vem pa tudi, da bom zmogel. :smile:

  10.02.2009 ob 18:45 | #

 21. Kristina Modic pravi

  Oooo, dedi Magnum! Kako sem vesela. Palčica maličica je na poti!

  Privošči so čustva, občutke in ZAGRABI ŽIVLJENJE IN POGUM V SVOJ OBJEM!

  10.02.2009 ob 19:39 | #

 22. drmagnum drmagnum pravi

  Kristina Modic: Bom!! :roll: :twisted: :cool:

  10.02.2009 ob 21:55 | #

 23. Kristina Modic pravi

  To, Magnum, to je odgovor! BOOOOMMMMM :mrgreen: Pozdravčke!

  11.02.2009 ob 21:26 | #

 24. Čivka pravi

  Na nek način smo vedno na začetku ali na koncu… ampak pomembno je biti vmes! Tiste male radosti, ki se nam dogajajo v vsakdanu, tisti nasmeški iz srca v danem trenutku štejejo neko doživetje, ki je potem zapisano v času. In nikoli nismo sami; na nek zanimiv način smo vsi eno; poglej zanimivost: Maja je imela rojstni dan 7.7., tvoja druga hči ima rok na ta dan sama pa sem na ta dan povila hčerko… pa se niti videli še nismo, se na viden način ne poznamo a kljub temu nas nekaj druži :D in bi se imeli o čem pogovarjati… Včasih je dani trenutek vse, kar imamo in sliši se tako malo v bistvu pa je zelo veliko, če človek ve, kaj ima v tem trenutku zato: čim več lepih trenutkov želim! Čivka

  15.02.2009 ob 17:00 | #

 25. drmagnum drmagnum pravi

  Čivka:Spomnim se kot da je bilo danes, ko si mi posredovala pošto v kateri si mi ponudila pomoč in mi pokazala pot kako naj bi se lotil mojih težav. Postal sem svetilnik sredi razburkanega morja po tvoji zaslugi vsem, ki se srečujejo s podobnimi težavami kot sem jih imel sam. Hvaležen sem, da mi je bilo dano, da sva na takšen način postala prijatelja. Vsakokrat ko smo se odpravljali na srečanje blogerjev sem želel, da bi se srečala. Pa je že moralo tako biti. Ti praviš vse je na ključ. Upam, da se bo tudi to zgodilo. Morda v juliju? Pozdrave in vse dobro tebi in vsem tvojim.

  15.02.2009 ob 22:46 | #

 26. Alenka pravi

  Drmagnum, dober večer!

  Dolgo, predolgo me že ni bilo tu. Nocoj sem se ustavila prav pri tem zapisu, ki je bogat, tudi komentarji. Bogat si ti, ki se kljub vsemu prestanemu trudiš veseliti in se veseliš življenja, v sebi pa ohranjaš naintimnejše spomine na čas z Majo. Takega te ima rada, vem, kjerkoli je zdaj. In kako lepo je prebrati novico o bitjecu, mravljinčici, ki jo boste vsi ljubili! Skoraj pet let z mojim vnukom, čudoviti čas. (Čez dobra dva dneva potujem k njemu in staršem …)

  Naj bo pomlad POMLAD! Prisrčen pozdrav!

  21.02.2009 ob 22:51 | #

 27. drmagnum drmagnum pravi

  Alenka:Hvala ti za obisk in besede, ki v takšnih obdobjih veliko pomenijo. Vse kar nam je bilo poklonjeno v obdobju z našo Majčo občutimo danes vsak po svoje. Ko jo pogrešamo pomislimo na vse, kar smo z njo doživeli in iščemo posamezna doživetja, ki nam prikličejo smeh na obraz in spokojne misli zanjo in za nas. Vsi težko čakamo našo malo mravljinčico – Tanjo. Ta nam bo osmislila novo obdobje, kjer bomo lahko svojo ljubezen poklonili njej in ji pomagali, da se v tem svetu postavi pokonci tako kot se moramo mi. Hvala za dobre želje in naj pomlad tudi tebi prinese veliko novega.

  22.02.2009 ob 10:17 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL