Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Januar 2009
P T S Č P S N
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiv

Ali jim bo uspel “veliki met”, da odstranijo priznanega kirurga in dobrotnika v očeh nas bolnikov

13.01.2009

Preprosto ne moremo mimo dejstva, da je potrebno pričeti z aktivnostmi, ki bodo očistile zamazane roke posameznikov, ki želijo onemogočiti reševanje težav, ki si jih je vodstvo Onkološkega Inštituta nakopalo v tem obdobju. Pritiski, ki jih doživlja dr. Erik Brecelj so dokaz, da vodstvo ni sposobno reševati zahtevnih težav in bi jih raje z odstranitvijo edinega pravičnika pometli pod preprogo. Ali jim bo uspel “veliki met”, da odstranijo priznanega kirurga in dobrotnika v očeh nas bolnikov pa naj pokaže čas. Vseeno bi rad opozoril vse odgovorne, da se na takšen način ne ureja težav, še manj pa odnosov, ki so očitno med zaposlenimi povsem porušeni.

Ne morem si predstavljati, da bi lahko vsem težavam Onkološkega Inštituta bili kos posamezniki, ki so ves čas do sedaj iskali samo napake dr. Erika Breclja, namesto da bi se lotili naj prvo problemov ustanove. Že dobro leto se poglabljajo problemi. Odgovorni ne iščejo poti ki bi omogočile rešitve težav.

Vse aktivnosti so usmerili v aktivnosti, da za vse težave posredno okrivijo človeka za katerega bi predvsem oboleli za rakom ponudili še kaj več kot samo glas podpore.

Pred slabima dvema mesecema je bila moja družina deležna pozornosti in pomoči Dr. Erika Breclja, ki nam je do zadnjega trenutka pomagal in nas vzpodbujal, ko je zaradi neozdravljive bolezni umrla najina tridesetletna hčerka Maja. Ne morem pozabiti tudi pomoči, ki sem jo bil deležen tudi sam.

Pozivam vse, da dvignemo svoj glas za človeka, ki si je zaslužil našo podporo.

 • Share/Bookmark
 

21 komentarjev »

 1. dodo pravi

  http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=68121003032

  glas podpore

  13.01.2009 ob 11:45 | #

 2. Janja pravi

  Kako žalostno, se popolnoma strinjam z vami in je nujno potrebno nekaj narediti.

  Očitno je onkološkem nekaj stvari hudo narobe. Moja kolegica je šla prejšni teden, po kar obsežni operaciji, drugi dan domov.

  Pozdravček, Janja

  13.01.2009 ob 11:58 | #

 3. Dušan pravi

  Čas je za preiskavo in odgovornost. Predlagam naj se pričnejo aktivnosti pod delovnim imenom “čiste roke”!

  14.01.2009 ob 12:02 | #

 4. andrej pravi

  Dr Magnum;

  se strinjam z vsem kar si napisal….. Nikoli ga ne bom pozabil, kako si je vedno vzel čas za Majo, ji poiskušal po svojih močeh pomagati, ter storil čisto vse, da bi lažje prestajala vse težave ki jih je imela. Če bo potrebno zapreti kakšno cesto ali pa karkoli drugega bom v prvih vrstah…

  Andrej

  14.01.2009 ob 15:29 | #

 5. dare dare pravi

  Očitno zadeve zelo smrdijo. Sicer bi bil vesel, če bi lahko nekje prebral v razumljivi obliki za kakšne pritiske in šikaniranja gre, vendar pa je zelo očitno , da je dr. Brecelj v zadevi žrtev. To je očitno tako zaradi podpore bolnikov in osebja kot tudi zaradi bedastega klišejskega sprenevedanja predstojnikov v medijih. Res žalostno, da v tako pomembni ustanovi stremuštvo in osebne zdrahe kazijo podobo, ki bi morala izžarevati boj za človeška življenja , ne pa za položaje in prevlado.

  14.01.2009 ob 19:17 | #

 6. 1danica 1danica pravi

  Če zdravnik enkrat za svoje delo od vodstva prejme same odlične ocene, po tstem ko se oglasi s kritiko stanja in delovanja ustanove (le par mesecev kasneje), pa le najslabše, ker kar naenkrat postane nestrokoven in celo z delovnimi sredstvi ravna malomarno, potem je to res lahko samo šikaniranje. In peticija, s katero so v podporo zdravniku že v par urah nabrali več sto podpisov, to samo potrjuje. Držim pesti za pokončnega zdravnika, da bi zmogel tak tudi ostati. “Koliko problemov bi lahko v zdravstvu rešili že samo s tm, da bi bili prijazni” – tako nekako mislim, da se je glasila ena njegova izjava. Na misel mi pride vsakič, ko slišim za kakšen primer, ki pride na televizijo in meče slabo luč na zdravnike. Končno se v javnosti o enem od njih govori tudi zato, ker je dober!

  14.01.2009 ob 20:53 | #

 7. lidija pravi

  Sram me je, da živim v taki državi, kjer se počnejo take stvari. Na Onkološkem inštitutu,pa je iz dneva v dan slabše…če nam še dobre zdravnike “vzamejo” ali bo politika znala zdraviti!?

  14.01.2009 ob 22:28 | #

 8. vlatka vlatka pravi

  dr,magnum,

  vedno je potrebno odstraniti moteči element. To je dejstvo. Sicer ne vem zakaj se gre, predvidevam pa, da je dregnil v osirje gnezdo..,

  Ne, ni treba odstraniti dobrega kirurga, treba je odstraniti tiste, ki grejejo stolčke….

  15.01.2009 ob 17:47 | #

 9. čivka čivka pravi

  Ej ej, kako je to žalostno prebirati in poslušati pri poročilih… Na koncu koncev jo bodo najslabše odnesli ravno bolniki, tako kot vedno, ki so na milost in nemilost prepuščeni nestrokovnemu osebju in zdravnikom, ki se lahko sredi operacije “zmoti” in ti prereže srce… in potem nemoteno nadaljuje svoje delo ob spremljavi “strokovnega osebja”… Sedaj posplošujem ampak vseeno nisem daleč od resnice. :sad:

  15.01.2009 ob 19:22 | #

 10. čivka čivka pravi

  Dr. Brecelj preveč “ve” o vseh svinjarijah, ki se dogajajo na onkologiji in je trn v peti! Moje mnenje

  15.01.2009 ob 19:24 | #

 11. drmagnum drmagnum pravi

  Hvala vsem za vaša mnenja in podporo. Brez naše podpore bi dr. Erika Breclja že onemogočili. Tako pa mu bomo tudi v prihodnje stali ob strani, saj je ravno on širšo javnost opozoril na težave v katerih se srečujemo oboleli za rakom. Vse te aktivnosti so posameznim prizadevnim zdravstvenim delavcem tudi vzpodbudili nove aktivnosti, da so se zavzeli za čimprejšnjo razrešitev problemov te ustanove.

  15.01.2009 ob 22:05 | #

 12. Majda pravi

  Vse spoštovanje človeku, kakršen je dr. Brecelj! Predan in pogumen borec pravic najobčutljivejših bolnikov. Že dolgo spremljam njegova prizadevanja za izboljšanje razmer na onkologiji. Lani pa sem ga spoznala tudi “v živo” na preventivnem pregledu. S svojim pristopom me je takoj potolažil, razblinil strahove in mi vlil optimizem. Tudi njegova predvidevanja glede diagnoze so nadaljnje preiskave potrdile. Po njegovi zaslugi sem bila v času čakanja izvidov zelo mirna (za kar mu je hvaležna tudi moja družina), saj sem ves čas imela občutek, da sem v dobrih rokah.V zadnjem času sem bila v stiku z nekaterimi njegovimi pacientkami in prav vse so navdušene nad njim. Da bi le imeli več takšnih pokončnih ljudi v našem zdravstvu in družbi nasploh!

  17.01.2009 ob 00:52 | #

 13. Nena pravi

  Ko človek zboli se šele zaveda, kako pomembno je imeti dobrega zdravnika, ki razume bolnika. Dr. Erik Brecelj je eden izmed teh.

  17.01.2009 ob 12:30 | #

 14. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  tega sem pa zelo vesela :)

  18.01.2009 ob 17:50 | #

 15. Lucija pravi

  ne poznam ozadja, vendar zaupam tvoji presoji in posledično napisani besedi. imaš moj glas, če je potrebno, tudi z imenom in priimkom. v tem primeru me kontaktiraj na mail.

  19.01.2009 ob 21:16 | #

 16. Drmagnum pravi

  Nena:želim, da bi bilo takšnih zdravnikov čim več.

  vlatka: :razz: :roll:

  Lucija:Hvala za tvoje mnenje. Za enkrat bo to dovolj. Upajva, da bo takšna oblika našega ne strinjanja “pomagala”, da bo vodstvo onkološkega inštituta pričelo reševati težave. Dr.Erika Breclja naj pustijo, da opravlja svoje delo in naj ga prenehajo omejevati. Težko je razumeti, da tisti, ki vsem želijo dobro pri odgovornih naletijo na odpor. Veliko časa bo moralo še preteči, da bomo bolniki lahko v praksi uveljavili napisane pravice. Ravno za te se Dr. Erik Brecelj najbolj zavzema.

  21.01.2009 ob 19:12 | #

 17. ana od srca pravi

  Sem podpisala,

  v upanju na vse dobro! :-)

  25.01.2009 ob 10:49 | #

 18. drmagnum drmagnum pravi

  ana od srca:hvala ti za glas podpore. Naša prisotnost in mnenja naj dajo vedeti odgovornim, da bo morali pričeti urejati probleme in omogočiti dr. Eriku Breclju, da opravlja svoje delo brez “režiranih očitkov” in sejanja dvomov v njegovo strokovnost.

  25.01.2009 ob 16:29 | #

 19. ana od srca pravi

  Res: zelo žalostno je, če ne dajo sodelavci in šefi vse podpore najboljšim!! Včasih pride občutek, da ni bistvena pomoč bolnim, šibkim, prestrašenim … temveč da je bistvo čisto kje drugje …

  Žal …

  Potem pa vidimo posameznike, ki IMAJO srce, ki ga ne skrivajo in upajo ponuditi pomoči potrebnim … brez strahu, da jih bo kdo izkoristil …

  Vse dobro! :-)

  P.S.: Na pediatriji je tudi en zdravnik Brecelj, prijazen mož, je na Gastro odd.

  27.01.2009 ob 01:36 | #

 20. drmagnum drmagnum pravi

  ana od srca:žal je dostikrat tako. namesto, da bi se zdravniki ukvarjali z nami, imajo vsak dan največ “dela” sami med sabo.

  Lep pozdrav tudi tebi in tvojim. :smile:

  28.01.2009 ob 08:18 | #

 21. Vanja pravi

  dr.magnum, prosim kontaktiraj me na vanjagac@yahoo.com-morda lahko naredimo kaj medijsko odmevnega.

  28.01.2009 ob 08:57 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL