Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Januar 2009
P T S Č P S N
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiv

Ne vem! Nimam rešitve.

9.01.2009

Ne vem kako bi prepričal neznane prijatelje “narodnjakov”, ki so v stanju ob 6.00 zjutraj naviti svoje zvočnike in z glasnim hupanjem klicati svoje kolege v strnjenem naselju, da naj to v imenu reda in miru ne počnejo.

Tudi ne vem, kako naj jih prepričam, da so parkirni prostori za avtomobile in ne mesto avtomobilskih srečanj, navijanja motorjev, raznih avto zabav do poznih jutranjih ur.

Tudi po posameznih garažah v naselju poteka druženje, kjer različni gostitelji organizirajo  svojo zabavo. Koliko različnih odpadkov so v stanju pustiti za sabo si tudi predstavljati ne morete.

Zjutraj lahko samo nemo zrem v okolje, ki je podobno zapuščenem zabavišču, kjer se je razigrana množica zabavala in pustila za sabo vso embalažo od popite pijače in zaužitih jedi.

Nimam rešitve, kako dopovedati raznim hitrostnim rekorderjem, ki v poznih jutranjih urah čez naselje dobesedno preletijo in ne vem po kakšnem naključju uspejo obiti vse morebitne kontrole na cesti.

Vedo policisti, kar jaz ne vem? Storilce poznajo! Morda? Samo dokazati jim ničesar ne morejo.

Pa vseeno. Ne vem kako bi jim dopovedal? Policisti za red in mir ste zadolženi ravno vi.

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev »

 1. dare dare pravi

  Jaz tudi ne! Edino , kar lahko rečem je to, da se mi zdi da razumem tvojo jezo! Bogve če te razume tudi kakšen žandar. Aja, če sploh kateri bere bloge!? :sad:

  9.01.2009 ob 17:57 | #

 2. bamboo bamboo pravi

  Drmagnum te popolnoma razumem. Nekateri pac ne kazejo nikakrsnega spostovanje do ljudi, niti do narave. In kdo bo ukrepal? Nihce,ker se nekateri slepijo pred vsem.

  9.01.2009 ob 21:40 | #

 3. Drmagnum pravi

  dare: važno je da so varuhi reda in miru na varnem. Jaz pa bom morda dočakal, da vsi ti mladci odrastejo.

  bamboo:Vse to početje za naše policiste ni zanimivo. Ko pa bo počilo bodo pa vsi v en rog trobili, da so jim ves čas “dihali za ovratnik”.

  11.01.2009 ob 10:51 | #

 4. Lucija pravi

  te zelo dobro razumem… mi smo verjetno ena takšna čudna generacija, ki sicer bentimo, bi drugače, a vendarle dolgo ne naredimo nič… a ni druge, kot da sami poskrbimo za svoj mir…

  je bilo ob priliki, ko sem prišla iz bolnice po infarktu, in je začela red delati moja hči… brez izbiranja besed je “natulila” te sosede… so bili tiho kot cerkvene miši, še precej časa…

  in lani poleti, ko spet ni bilo miru, sem naredila red kar sama. poklicala sem po telefonu in jim dala deset minut, da utihnejo, sicer pokličem policijo… najprej je sledil rafal… bila sem vse, človek seveda ne… vendar so utihnili… mogoče jim je “prebilo”, da mislim zares… :grin:

  11.01.2009 ob 11:46 | #

 5. Kristina Modic pravi

  Po takšnih in podobnih pričevanjih in reševanjih takšnih težav, ki smo jih lahko slišali tudi že po RA in TV lahko svetujem le nekaj…. Svetujem, da morda zbereš pogum, pljuniš v roke in poiščeš tebi, Neni in kužicam novo stanovanje, ki ne bo v strnjenem naselju. V vaši soseski je že sama sestava prebivalcev takšna, da je težko pričakovati bistveno izboljšanje… Hmmm, ne vem, po moje je res najbolje, da sam rešiš zadevo, kajti drugi je po moje ne bodo… kar pani dobro, še manj sprejemljivo.

  Hej, vabljena v Grosuplje. Imamo se prav fletno. Šele sedaj vidim, saj sem se pred kratkim selila iz podobnega naselja. To je kot noč in dan. Resnično.

  Pozdravčke tebi in Neni!

  11.01.2009 ob 13:26 | #

 6. nevenka nevenka pravi

  Tudi jaz živim v precej razvpitem okolišu, a začuda razen divjanja “mafijskih” BMW-jev, ne opazim dosti nereda. Je pa res, da sem malce bolj na obrobju. Policijska marica je pa dostikrat na obisku. Očitno se dogaja, le da bolj potihem.

  11.01.2009 ob 13:42 | #

 7. lordwales pravi

  Zamenjat okolje in živeti navasi. je pa to ob krizi nepremičninskega trga skoraj enako možnosti za službo na sanjskem otoku.

  Lahko pa zamenjaš okna z mikovimi

  13.01.2009 ob 16:28 | #

 8. zdravje pravi

  drmagnum, ne znam ti svetovat, zares ne. In tudi predstavljam si ne, kako to zgleda. Ah, policija itak zamiži na obe očesi, saj veš, dokler ni kaj “oprijemljivega” jim ni za blizu hodit :-(

  14.01.2009 ob 10:28 | #

 9. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  imam rešitev. pridruži se jim, pate ne bo motilo. Potem bo motilotvojega soseda, hehe :D :D

  15.01.2009 ob 17:43 | #

 10. čivka čivka pravi

  Pa še kako te razumem, Drmagnum! Sama živim v neposredni bližini trgovskega centra, kjer obratuje en pub 24 ur (ja ja, na vratih je drugačen odpiralni čas ampak se ga očitno nihče ne drži :evil: ) in tudi sama sem se neštetokrat vprašala, predvsem poleti, ko so zaradi vročine okna priprta, če je današnja mladina total gluha, saj so se spoosbni zverinsko dreti vse tja do 8 ure zjutraj, avtomobili so itak odprti “đuboksi” in prtljažniki priročni šanki, parkirišča pa so zjutraj podobna javnemu smetišču… Da ti ne omenjam, ko se ob treh zjutraj “slučajno” kak natakar zmoti in prižge zunanje zvočnike (saj veš,d a je sedaj več folka zunaj zaradi kadilskega zakona) in mojo posteljo pričnejo odločno vibrirati nizki toni???? In občutek,d a sem s posteljo vred sredi zabave? Ah, bi ti lahko napisala še marsikaj ampak naj zaključim s tem, da marica sicer rotira okoli ampak po mojem policaji nabijajo samo kvoto nočne kilometrine… :evil:

  15.01.2009 ob 19:13 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL