Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Junij 2008
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiv

Majčin dnevnik- Izčrpana in polna dvomov

22.06.2008

V petek so Majo prepeljali na oddelek in jo namestili v sobo za po operativno oskrbo. Težave se kar vrstijo. Nenehna slabost jo spremlja že ves čas po operaciji. Izčrpanost od posameznih zapletov je povzročila razne dvome v Majčinih sklepanjih, da ni napredka. Vsa zbegana in predvsem z veliko mero nezaupanja vase in pa v osebje okoli sebe prestrašeno išče ljudi, ki bi ji kar najhitreje lahko v takšnih stiskah pomagali.

Tudi jaz ne razumem, da na onkološkem inštitutu med dežurnimi zdravniki ni psihologa. Tako so pacienti prepuščeni iznajdljivosti osebja, ki pa nudi pacientu predpisano oskrbo zdravnika. Sestre ” na lastno pest” ne morejo ukrepati ničesar!”

Ta občutek poznam. Ko sem sam preboleval posledice obsevanja in nastale težave ob tem. Dobil sem vrsto pomirjeval “opijatov”, ki so mi ustvarili trenutno olajšanje. Tako sem poizkušal del tega obdobja prespati. Želel sem si trdnega spanca in obenem “izsanjal” vse dogodke, ki so se mi prepletali v moji glavi. More in razne halucinacije so me tako ob tej dremavosti še posebej izčrpale. Organizem pa je v takšnem stanju zahtevati še več teh pomirjeval, da zadosti svojim potrebam in tako je krog sklenjen. Kar naenkrat postanemo odvisni od sredstev, ki so nam v najtežjih trenutkih pomagali. Dalj časa jih uporabljamo v večje težave lahko zabredemo.

Naj vas ne zbega moje sklepanje s kakšnimi težavami odvisnosti naj bi se sedaj Majča srečevala. Vem pa, da bo skupaj z nami zmogla. Brez teh pomirjeval je težko prestati takšno operacijo z njimi, pa se mi zazdi da pa je lahko še težje.

Zdravnica ki jo je operirala je storila vse in morda še kaj več. Na nas pa je sedaj, da najdemo skupaj z zdravstvenim osebjem ustrezno pomoč, ki bo Majči pomagala iz te krize.

Želim si, da bi bilo danes ko obiščeva Majčo njeno počutje bolje.

Jutri še boljše.

Konec tedna pa za Majčo in vse nas dobro.

Pripis:

Hvala vsem, ki nam stojite vse to obdobje ob strani.

 • Share/Bookmark
 

19 komentarjev »

 1. snow snow pravi

  tudi jaz ji želim hitro okrevanje in vse najboljše

  22.06.2008 ob 21:11 | #

 2. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  reci Majči, da se prepusti vsemu, kar se ji dogaja. Naj to enostavno sprejme. Bolečine, slabost, karkoli že…In naj se tega ne ustraši. To je posledica operacije in terapij. In naj ve, da tudi te bolečine izginejo in da se bo po teh bolečinah počutila bližnjega dne bolje.

  Kako naj razložim? Naj ne gleda na bolečine z negativne plati, pač pa naj to sprejme kot del tega zdravstvenega, pooperativnega procesa.

  To gre vkup s tem, kar je imela.

  Če se bo znala soočiti s tem, bodo bolečine manjše. In naj se ne ozira na preteklost, niti naj ne gleda v bodočnost, ampak naj ji bo vsak dan novo življenje, ki ga mora iz dne v dan spreminjati na bolje.

  To je bistvo.

  P.S. Še manj pa naj se sekira, koliko koga obremenjuje in kaj vse kdo kaj stori zanjo.

  Povej ji to.

  Vsem želim veliko dobre volje in poguma. In naj bo vsak dan najlepši dan.

  Še tebi priporočam knjigo Geralda G. Jampolskyja: Ljubezen je brez strahu.

  Je kratka in zelo razumljiva. In si upam trditi, da vam bo vsem pomagala premagati težave.

  Veliko ljubezni vsem vam.

  23.06.2008 ob 01:05 | #

 3. drmagnum drmagnum pravi

  snow: :cool: :lol:

  24.06.2008 ob 07:15 | #

 4. drmagnum drmagnum pravi

  vlatka:Počasi se bo tudi za Majo sestavil mozaik, ki ga vsi košček za koščkom v želji po dobrem sestavljamo. Včeraj sva z Neno uspela priti v stik z zdravnico, ki jo je operirala. Zaradi zelo zahtevnega posega, so ti zapleti kar pričakovani. So ji pa z včerajšnjim dnem ponovno odobrili neprestano doziranje sredstva proti bolečinam preko epiduralnega katetra. Tako so sedaj bolečine manjše. Zvečer se nama je že javila po telefonu in nama sporočila, da je njeno počutje dosti bolje. Držim pesti, da ji uspe in da se bo počasi izvlekla iz teh težav. Hvala ti še enkrat za skrb in pa za nasvete, kako prebroditi vse te težave, s katerim smo se srečali. Veliko nam pomeni že tvoje mnenje. Lažje nam je in želimo, da se vse obrne na bolje.

  24.06.2008 ob 07:26 | #

 5. nevenka nevenka pravi

  Vsak poseg v organizem je šok za telo. Res ji bo čas prinesel okrevanje. Očitno je bil potreben radikalen poseg, ki dolgoročno zagotavlja boljši rezultat. Tako je potrebno razmišljati. Naj dekle nikar ne obupuje. Okrevanje traja. Telo se gotovo bori z vso svojo močjo. Vsak premagan posamezen zaplet je svoja zmaga. In Maja je gotovo zmagovalka.

  24.06.2008 ob 07:36 | #

 6. drmagnum drmagnum pravi

  nevenka:Vemo, da smo zmagovalci. Pridejo pa trenutki, ko nam nekdo poizkuša zmago iztrgati iz rok. In takrat smo zaskrbljeni. Brez vas bi nam bilo še težje. Hvala ti, da si z nami. :roll: :cool:

  24.06.2008 ob 07:44 | #

 7. zdravje pravi

  Iskreno upava, da gre iz dneva v dan na bolje in, da vam skrbi ne bodo kratile spanca in poguma! Veliko, veliko moči in svetlih misli, vsem skupaj želiva!

  24.06.2008 ob 20:12 | #

 8. Lucija pravi

  da so zapleti zdaj, je dobro znamenje… kako bi šele bilo, če bi bilo zdaj vse ok, doma pa brez napredka…

  stiskam pesti za vas, vse

  24.06.2008 ob 23:45 | #

 9. drmagnum drmagnum pravi

  Lucija: Hvala ob misli, da mora tudi boleti, da nam je lažje. Počasi nam je čas namenil manj stresne dni. Maji so pomagali in je sedaj brez bolečin. Želiva, da bi se dobro počutje okrepilo in tako tudi njeno zdravje.

  25.06.2008 ob 08:52 | #

 10. drmagnum drmagnum pravi

  Zdravje: Hvala za pošto. Maji je zaenkrat bolje. Vedel sem, da se enkrat mora obrniti. Počasi nas je dvom in skrb za njeno zdravje stisnil ob zid. Sedaj pa smo vsaj za trenutek malo lažje zadihali. Maja počasi napreduje. Upava samo, da bo sedaj iz dneva v dan bolje.

  25.06.2008 ob 09:02 | #

 11. ana od srca pravi

  Dragi Drmagnum!

  Saj nimam kaj reči …

  Le to, da si želim, da se izkopljete iz tega … čimprej!!!

  Opijati niso nevarna reč v takem obdobju, dajejo marsikdaj, ne da bi bolnik pravzaprav natančno vedel ali celo posumil.

  Moji novorojenčici nedonošenki so dajali morfij.

  Vse dobro! :smile:

  P.S.: Imam pa stalne težave samo pri tebi! Če imam vpisan svoj blog, mojega komentarja potem nikjer ni …

  Tako nate mislim, a tehnične težave me mečejo ven.

  25.06.2008 ob 15:14 | #

 12. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  tudi jaz upam, in želim, da vam gre vsem na bolje. Še naprej sem z vami :)

  25.06.2008 ob 23:02 | #

 13. drmagnum drmagnum pravi

  ana od srca: Hvala tudi tebi za dobre želje. Majča se počasi “pobira”. Upanje na njeno izboljšanje je iz dneva v dan večje. Danes je bila že vesela obiskov in tudi počutje je občutno boljše.

  Glede komentarjev jih pa včasih “zagode” program za SPAM. Ta tvoj komentar je prispel na moj naslov. V prihodnje naredi isto. :cool:

  25.06.2008 ob 23:03 | #

 14. drmagnum drmagnum pravi

  vlatka:vsak dan pomislimo nate. Vemo, kako močna je tvoja želja, da Maji uspe in se izvleče iz sedanje situacije. Zaenkrat zelo dobro kaže. :wink:

  25.06.2008 ob 23:05 | #

 15. močka pravi

  Vsem vam želim, da se zjutraj ko se zbudite, veselite dneva, ne pa da se s strahom sprašujete kaj vam bo dan prinesel. In ti dnevi že prihajajo. Vsak dan bo lažje, boljše.

  26.06.2008 ob 09:39 | #

 16. drmagnum drmagnum pravi

  močka: iskrena hvala. Čutimo, tudi mi, da je sedaj čas, da se bomo veselili dni, ki so pred nami. Samo Maja mora premagati še nekaj svojih ovir. Potem pa upam da se bomo vsaj za trenutek oddahnili in našli sebe. :lol:

  26.06.2008 ob 11:54 | #

 17. čivka čivka pravi

  Vem, da bo konec dober. Samo zdržite te trenutne preizkušnje in prepreke, tudi one so vam z razlogom postavljene na poti k željeni ozdravitvi! :smile:

  26.06.2008 ob 14:10 | #

 18. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  res je močna. Tako močna, da bi Majči najraje odpihnila vse težave in da bi vstala zdrava in nasmejana in bi rekla: “To so bile samo grde sanje”.

  Objem vsem vam. :) :)

  26.06.2008 ob 23:12 | #

 19. roti pravi

  Dolgo se nisem oglasila :oops: , sva pa s Poglavarjem veliko mislila na vas. Želiva vse dobro.

  1.07.2008 ob 21:51 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL