Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Junij 2008
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiv

Majčin dnevnik- Intenzivna nega

16.06.2008

Četrti dan je že od tega, ko smo ves dan, ki je bil za nas ena sama večnost dočakali novico, da je operacija končana in da so Majo skoraj po desetih urah pripeljali na intenzivni oddelek.

Skrbi, strah in velika želja, da bi šlo vse po sreči nas je “dotolkla”. Z Neno sva iskala vsak svoje delo, da bi se zamotila in da nama bi čas čim hitreje minil. Dan je bil za vse nas eden najdaljših v našem življenju. V mislih so se mi prepletali mešani občutki spominov za nazaj. Ta trenutek v tej realnosti pa se mi je težko sprijazniti z dejstvom, da je Maji bolezen prizadela veliko bolečin in trpljenja. Skoraj nerazumevajoče, za čas ki ga živimo, da ti zdravniki ugibajo, koliko je resnice v teh bolečinah, na katere je Maja ves čas opozarjala.

Močno izčrpana in pod močnimi pomirjevali naju je tako čez na pol zaprte oči pozdravila, ko sva jo v soboto obiskala. Možnosti, da dobiva prve informacije od zdravnice, ki jo je operirala ni bilo. Morda danes popoldne, ko se z Majo zopet vidimo.

Prostor intenzivne nege kjer je Maja sedaj je sodobno opremljen. Ima pa eno pomanjkljivost. Ne zagotavlja vsaj malo zasebnosti med posameznimi pacienti. Tako je Maja kot edina ženska med moškimi različnih starosti prepuščena takšnim ali drugačnim pogledom, ko jo pregledujejo ali ji opravljajo posamezne meritve. Nena je na glas izrazila ogorčenje nad takšnim načinom. Morda je tudi to prispevalo k temu, da so včeraj z improviziranimi panoji pregradili prostor in s tem vsaj delno razmejili prostor med bolniki.

Majča se ne pritožuje nad ničemer. Večinoma časa prespi. Trudi pa se, da nekajkrat na dan sede na rob svoje postelje in tako pridno sledi nasvetom, da je najbolje čim hitreje pripraviti organizem da ponovno vzpostavi ravnovesja za svoje delovanje.

Meni pa ves čas letijo misli po glavi. Ali je bilo potrebno, da je Majča morala ves ta čas prestajati takšne bolečine? Nevropatska bolečina, je sklenila sklepati in ji tudi svetovala psihiatra njena onkologinja. Me zanima, ali ji bo sedaj padlo na misel, da se ji opraviči. Ta trenutek nam ne preostane drugega, kot da samo opazujemo in iščemo možnosti, da bi poizkusili pridobiti informacije, kdo vse se lahko še vključi v Majčino zdravljenje s svojim strokovnim mnenjem, kako zdraviti in s kakšnimi metodami v prihodnje.

Dosedanje sodelovanje edine onkologinje po mojem mnenju ni prineslo dobrih rezultatov. Rak, ki se ponavlja ima svoje zakonitosti. Imam bolj občutek, da so se eni od drugih učili. Maja pa je primorana prestajati vse te vzpone in padce po svoje. Tudi za ceno, da smo ponovno na začetku. Tako naprej več ne bo šlo. Obstajati mora možnost neodvisnega izvedenskega mnenja onkologa, ki naj na podlagi sedanje dokumentacije ugotovi, kaj jim je storiti v prihodnje.

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev »

 1. 1danica 1danica pravi

  Brez besed ostanem ob takem zapisu. Vse dobro želim Maji in vsem vam, se pravi: čim manj hudega ter čimprejšnje okrevanje!

  16.06.2008 ob 16:25 | #

 2. alenka_d pravi

  Že od jeseni spremljam Majčin dnevnik in držim pesti, da bi v njem pisalo samo še o okrevanju in povratku v običajno življenje. Če dobre misli kaj pomagajo, potem sem jaz še ena, ki vam želi vse dobro.

  16.06.2008 ob 20:19 | #

 3. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  ja, tudi zdravniki se morajo učiti. Na žalost prizadetih.

  Sočustvujem z vami.

  Mi pa še vedno ni jasno, zakaj ne prisluhnejo bolniku. Saj ja sam bolnik najbolje ve, kaj se mu dogaja. Čeprav morda ne ve zakaj. Zakaj – so pa oni tam, ki naj bi vedeli. A ne?

  A na žalost ni vedno tako. :(

  16.06.2008 ob 22:49 | #

 4. čivka čivka pravi

  Držite se mi vsi in predvsem glejte na pozitivne stvari, premike na bolje v počutju, ki se bodo dogajali. Na žalost je včasih potrebno zapreti obe očesi in enostavno “prestopiti” marsikateri kiks in resnično vso energijo usmeriti samo v zdravje in boljše počutje ter s tem lepše Majino in tudi vaše življenje! Marsikatere svinjarije se dogajajo in še se bodo; tiste, ki se dajo počistiti boste itak počistili, kar pa ne bo šlo pač boste morali enostavno prestopiti in riti naprej… samo naprej čeprav vam bo marsikdaj še pošteno zavrela kri! SEveda se tudi naši zdravniki učijo, na vsakem bolniku posebej, samo priznali ne bodo tega nikoli… :( Še enkrat, vse dobro vam želim in veliko notranje moči še naprej! Čivka

  17.06.2008 ob 10:59 | #

 5. Kristina Modic pravi

  V mislih sem tako z Majo, kot z Andrejem, atom Magnumom in mamo Neno. Predvsem vi zdaj rabite oporo in pomoč. Maja se bo potrudila in splezala na zeleno vejo, ampak bolj me skrbi zate ata Magnum, za Andreja, Neno…. Ne vem, kako vam lahko pomagam, ampak če to kaj nuca – skupaj z vami upam in držim pesti, da bo čim pej bolje in lažje. :smile:

  Poskusite priti do 100 mnenj, da bo končno le pomagalo ven iz težav.

  Bom še naprej na vezi z Andrejem in stiskala bom pesti še naprej.

  Majči pošiljam en lep pozdravček, vsem skupaj pa eno malho upanja in poguma.

  Objemček! :wink:

  17.06.2008 ob 16:01 | #

 6. Levinja pravi

  Želim vam vse dobro in veliko moči.

  18.06.2008 ob 08:15 | #

 7. močka pravi

  vse hudo je mimo, sedaj pa z velikimi koraki do zdravja !! Mislimo na vas in močno stiskamo pesti.

  18.06.2008 ob 08:31 | #

 8. nevenka nevenka pravi

  Težko je, če človek naleti pri zdravnikih na gluha ušesa. Menim, da to sodi v malomaren odnos do bolnika. A upam, da bo sedaj bolje in držim pesti, da se za Majo dobro izteče.

  18.06.2008 ob 08:34 | #

 9. Lucija pravi

  ne vem, kaj bi naj zapisala v ta okvirček. Hudo mi je, da morate preživljati to trpljenje, ki se mu še vedno ne vidi konca… poskušam razumeti, ker če razumem, lahko tudi delujem…

  v naslednjih dneh bom prebrala tudi ostale zapise… morda dobim kak namig, sporočilo… ki ga bom vsekakor posredovala naprej… Do takrat pa… vam vsem želim veliko pozitivne volje, ubranih moči in “borbenih” občutij

  19.06.2008 ob 11:20 | #

 10. VILINČEK pravi

  Odhajam na dopust, a sem prišla še na to stran, da vidim, kako je kaj z vašo Majo in njenim okrevanjem.

  Sem prebrala. Ne vem kaj naj vam spišem? Skušajte poiskati še možnosti v alternativi in naravnem zdravilstvu. Dajte vse od sebe.

  Topel objem in vso srečo vam želim.

  19.06.2008 ob 14:30 | #

 11. zdravje pravi

  Dobro, da je Nena izrazila ogorčenje……joj, da sami niso imeli toliko pameti, da bi Maji zagotovili malce zasebnosti!? Je res treba za vse prosit in drezat in kar naprej spraševat? In vse te Majine bolečine…… :sad: Drmagnum, vem, da je težko za vas vse, samo zdaj je treba samo naprej….naprej, tako, kot je že Čivka zapisala. Treba je iti preko vsega. Poti nazaj ni. Vem, da boste zmogli tudi to, saj vas je vsa dosedanja situacija pošteno okrepila. V mislih sva z vami.

  19.06.2008 ob 14:57 | #

 12. drmagnum drmagnum pravi

  Vsem hvala! Veliko nam pomeni, da s svojimi komentarji in dobrimi željami želite, da se nam vse te velike želje po ozdravitvi uresničijo. Majča te dni poskuša dobiti “bitko” s posameznimi zapleti, ki so skoraj stalnica težkih operacij.

  Krajši zastoji delovanja ledvic, nizek krvni pritisk in pa močno izčrpanost organizma je upočasnilo okrevanje. V teh dneh se zdravniki in osebje soočajo z delno infekcijo, ki je Majo močno izčrpala.

  Upamo samo, da se bo s pomočjo prizadevnih zdravnikov in osebja na intenzivni negi, čim preje izboljšalo in tako nadaljevala svoje okrevanje v odprtem oddelku.

  Še enkrat v našem imenu iskrena hvala in pozdrave od naše Maje-

  19.06.2008 ob 20:17 | #

 13. kamper kamper pravi

  Vklopi vso svojo energijo,tako kot si pri sebi. V mislih sem z vami,samo naprej :smile:

  19.06.2008 ob 22:38 | #

 14. Kristina Modic pravi

  Prfepričana sem, da je Majča danes že bolje. Stiskam pesti še naprej!!!! :razz:

  21.06.2008 ob 22:32 | #

 15. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  po slabem pride dobro. In jaz verjamem, da je dobro že na poti.

  22.06.2008 ob 00:01 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL