Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

September 2007
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiv

Vse počasi pride na vrsto

29.09.2007

Vedel sem, da bo prišel čas, ko bo potrebno obnoviti staro napeljavo, dati prostor novim tehnologijam in si pripraviti boljše bivalne pogoje za starost. Ne vem kako? Vem pa zagotovo, da ne bo tako enostavno. Vse to obdobje sem že pred poletjem z Neno hodil po trgovinah. To mi je najtežje. Če ne bi imel soproge, bi se mi slabo pisalo. Sam bi namreč vse nakupil v eni trgovini in se ne bi odzival na razne akcije, ki jih v “reklamcah” ponujajo trgovci in nam polnijo poštne nabiralnike. Nena pa je ravno na osnovi teh obvestil in nakupih v akcijah večino opreme kupila na takšen način. Iz sedanjih izračunov sem ugotovil, da je tako privarčevala skoraj tretjino prihrankov. To je pa že nekaj. Sam priznam tega nisem sposoben. Pa saj sva za to skupaj oba. Jaz tečnarim in modrujem, kaj vse bi lahko poenostavili, Nena, pa kombinira in obiskuje vrsto trgovskih hiš v želji, da bi kupila čim bolj kvalitetno za malo denarja. Nisem si mogel predstavljati, kako posameznim delom opreme pada cena.

Danes je prvi dan, ko se je začel odvijati scenarij predvidene obnove. Takoj zjutraj so nama pripeljali keramične ploščice.

Še sreča, da je med vsem drugim Nena pomislila tudi na to. Če ne bi kupila vozička, bi ta trenutek ne pisal tega prispevka. Tako pa se je ravno ta pokazal kot zelo pomemben pripomoček in skoraj nenadomestljiv če pričnemo obnavljati stanovanje. Do sedaj sem večino starih delov opreme zvozil iz stanovanja, še kako prav pa pride ob premikanju bele tehnike. Brez “rudlna” pralnega stroja ne bi prestavil kar tako v kabinet. Povsod bi bila potrebna vsaj dva močna fanta. Naslednja nujna oprema je lestev. Če je ni jo je potrebno obvezno kupiti. Ob demontaži elementov nam edino lestev pride prav, ko odvijamo posamezne dele pohištva. Na koncu pa še zaščitna folija. Brez nje bomo tudi med jedjo lahko zasledili droben prah, ki se bo usedel na vsak kos opreme v prostoru.

Tako. Če vse to imamo pa lahko pričnemo, tako kot sem jaz danes z demontažo elementov v kopalnici in prevoza opreme iz tega prostora. Popoldne pridejo mojstri, ki bodo najprvo vse razkopali. Ves material bo potrebno “spraviti” začasno v vreče in ga potem odpeljati na deponijo. Za konec tedna bo tako “dela čez glavo “. Želim si samo, da bom zmogel in kolikor bom lahko pomagal, da to čim prej končamo.

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev »

 1. saily saily pravi

  želim vama čim večje veselje pri delu in potem nad končnim rezultatom in čim manj skrbi ter prahu in umazanije :) vem kako nadležno zna to biti, mi smo 2 meseca jedli v dnevni, ker smo prenavljali kuhinjo… ampak je sedaj fino, ko je kuhinja zopet lepa :)

  29.09.2007 ob 11:57 | #

 2. čivka čivka pravi

  Najtežje je vse skupaj začeti, potem pa delo samo vleče naprej ;) In je treba tu in tam res tudi “stisniti” zobe ampak na koncu je vedno najslajše in ves trud je poplačan! Veliko veselja vama želim ob prenavljanju vajinega gnezda :)

  29.09.2007 ob 12:55 | #

 3. drmagnum drmagnum pravi

  saily:tudi midva želiva, da se konča ta projekt. Potem pa se bova tudi midva malo odpočila.

  čivka:najbolj nervozna sva bila ob pripravah. Imaš še kako prav, delo nas bo prignalo do konca. Po slabih dveh dnevih, se že lahko pohvaliva, da bodo danes vodovodna dela v grobem končana. Hvala za dobre želje in pozdrvačke tebi in vsem ostalim.

  29.09.2007 ob 15:39 | #

 4. bamboo bamboo pravi

  rudl je res nepogresljiv, preverjeno…:mrgreen: drugace pa uzivajta ob renovaciji:wink: malo dela, malo pocitka in ne pozabita na malico

  29.09.2007 ob 18:21 | #

 5. drmagnum drmagnum pravi

  bamboo;Malice so. Samo če ne bi bilo toliko praha. Ob vsakem zagonu pnevmatskega kladiva se kadi da je kar megleno. Danes so upam končali s tem razbijanjem. Jutri pa pričakujeva keramičarja, Zaenkrat gre obnova po načrtih. Edino prah in ves ta material, ki so ga odstranili pa nama je malo prekrižal načrte.

  29.09.2007 ob 19:55 | #

 6. kamper kamper pravi

  Ma ti si prav priden!

  29.09.2007 ob 20:57 | #

 7. drmagnum drmagnum pravi

  kamper:pravijo, če je potrebno ni težko. Delo pa človeka vleče. Ko bova pri koncu bo občutek najslajši.

  29.09.2007 ob 23:55 | #

 8. zdravje pravi

  V slogi je moč, ane? Če se dobro zorganiziraš, delo hitro steče. Malo prahca pa tudi sodi v ta projekt.

  30.09.2007 ob 10:08 | #

 9. prlek prlek pravi

  :wink: ja saj pa je pred tabo še dosti izivov in tega boš z lahkoto zmogel… ja pa truditi se je treba tudi…:razz:

  30.09.2007 ob 20:14 | #

 10. drmagnum drmagnum pravi

  kamper:že Čivka mi je rekla, da ko enkrat začneš te obveznosti vlečejo do cilja. Sedaj se vlečem k cilju.:wink:

  zdravje:ja marsikaj sodi sem zraven. Tudi dobra malica, ki nam jo Nena pripravi vsak dan.

  prlek:Seveda se bom še trudil. Pa tudi načrte še imam. Samo počasi jih je potrebno uresničiti, da me nebi kaj zavilo.:lol::lol:

  30.09.2007 ob 23:52 | #

 11. zdravje pravi

  O, se strinjam, čez dobro malico je ni – posebno še, če je pripravljena z dobro voljo :)

  1.10.2007 ob 09:29 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL