Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

September 2007
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiv

Ko nekdo rabi pomoč!

15.09.2007

Kaj je naj prvo potrebno pomisliti, ko nekdo potrebuje pomoč. Že iz same vsebine je dostikrat mogoče videti bistvo naše pomoči. Prepričan pa sem, da bi bil poziv kogarkoli lahko tudi preizkus naše naklonjenosti pomagati drugim. Dostikrat se izkaže, da je to edini možni izhod, ki ga tisti, ki to pomoč potrebuje uporabi. Takšen primer je naša blogerka Vlatka, ki se je obrnila na svoje blogersko okolje s prošnjo, da se ji pomaga. Kako hitro se najdemo, na preizkušnji. Ali ne verjamemo, da se ji je to res zgodilo? Zaslutil sem da bodo nekateri vse skupaj vzeli za hec. Napisan spisek želja po Vlatkinem receptu je doživel tudi objavo na naslovni strani SIOL-a. Vem, da je bil napisan dobronamerno. Ne vem pa, če smo ga vsi hoteli tako razumeti? Glede na veliko komentarjev ob objavi imam občutek, da vsi preračunljivo razmišljamo, kaj je na stvari. Občutek imam, da vso stvar nismo vzeli dovolj resno. Prepričan sem, da se bo našla rešitev. Samo Vlatka, bo morda razočarana nad našim odzivom. Se zgodi. Upam samo, da se nebi storilo, kaj takega še meni. Sedaj vem, da od drugih ne smem preveč pričakovati.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev »

 1. Dajana pravi

  Dr.Magnum, jaz sem opazila že njen prvi post, ko je na humoren način skušala povedati, naj ji pomagamo. Bilo me je sram, nisem imela denarja in nisem vedela, kaj naj ji napišem. Potem sem videla tvoj, pa čivkin post in končno tega od BGH-ja, ki se je iz vsega delal norca in je bil na prvi strani. Veš, zelo te spoštujem, spoštujem ljudi, ki skušajo pomagati. Mislim, da je človek vreden toliko, kot je pomaga drugim. Zato ji bom nakazala 20 evrov. Zato, da začnem “tok”. Pri nas obstaja mentaliteta – prvič je težko vprašati samemu človeku za pomoč, drugič, takoj se bo nate obesil vsak peti človek in rekel, da ona sploh ne rabi pomoči, da jo rabim bolj jaz, naj pomisli na vse revne otroke, zakaj pa rabi nov računalnik, naj raje vzame starega itd . Tega ne maram. Če nekdo potrebuje pomoč, potem mu tisti, ki mu hočete, pomagajte. Tisti pa, ki se vam zdi, to kar dr.Magnum počne brezveze, bodite raje tiho. Naslednjič ko boste vi v stiski, boste videli, kako je to, če se kdo za vas zavzame.

  lp

  15.09.2007 ob 17:53 | #

 2. kamper kamper pravi

  Če se prav spomnim je Gregorčič v eni swvojih pesmi zapisal:..za časa življenja mi rož podarite,ko umrjem mi trnje na grob posadite..

  15.09.2007 ob 18:39 | #

 3. Big Gigant Head Big Gigant Head pravi

  Jaz sem žal tak človek, da ne zaupam ljudem, sploh pa ne ljudem preko interneta.

  Upam, da nisem koga užalil, ker to ni bil moj namen. Se mi zdi pa vse skupaj malo sumljivo in mislim, da bi se zadevo dalo drugače izpeljati.

  Žal, Dajana, se pač ne strinjam z načinom. Stvar mentalitete, tako kot si napisala. Zato tudi ta (taka) objava.

  Na to, da je bila pa na prvi strani, pa žal nimam vpliva. :)

  15.09.2007 ob 19:00 | #

 4. Dajana pravi

  Big Gigant Head – saj sem jaz tudi hotela pri tebi komentirat kot – jaz pa potrebujem to, pa ono. Glej, če bi jaz zadela jutri na lotu – evo, da ji pošljem par tisoč evrov (seveda, če zadenem tistih 500.000). Drugače pa enostavno nimam. Jaz tudi ne bi na ta način iskala pomoči. Vsaj upam, da mi ne bo nikoli treba. Zakaj? Ker vem, kakšni so ljudje – nekateri enostavno uživajo v tem, da komu ne gre dobro. Pa ne mislim tukaj nate! Ti si pač napisal tak pobalinski post. OK. Vseeno je dosegla svoj namen, da je vsaj nekaj ljudi poslalo denar. :grin:

  15.09.2007 ob 19:44 | #

 5. Big Gigant Head Big Gigant Head pravi

  No, samo, da se razumemo, kljub drugačnim mnenjem ;)

  15.09.2007 ob 19:46 | #

 6. čivka čivka pravi

  A veš, da sem tudi sama samo čakala, kdaj se bo sprožil ignoranstki odnos posameznikov na blogu do Vlatkine objave! In ja, Dajana je tokrat zelo dobro napisala: “če nekdo potrebuje pomoč, potem mu tisti, ki mu hočete, pomagajte. Tisti pa, ki se vam zdi brezveze, pa bodite tiho!” :evil:

  16.09.2007 ob 09:59 | #

 7. vlatka pravi

  drmagnum,

  prav solze so me zalile ob tem branju. A saj veš, v stiski človek spozna prijatelja/e.

  In hvala vam, ker me podpirate. Kdor da, dobi, kdor ne da, izgubi.

  To si velja zapomniti, ker je ša kako res.

  19.09.2007 ob 16:13 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL