Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Avgust 2007
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiv

Šola

31.08.2007

Naši Maji se vsi otroci smilijo, ko morajo v šolo. Sama si je že na samem začetku vsa leta želela, da čim prej odraste in konča šolo. Potem pa bo lahko z veseljem hodila v službo. Težko mora biti vsa leta hoditi s takšnim odporom v šolo. Ne razumem pa oblasti! Zakaj učitelji ne poizkušajo da bi s svojimi zanimivimi vsebinami, mlade razbremenili teh slabih občutkov. Vsebino je možno predstaviti na zelo zanimive načine. Smo v času, ko lahko preko različnih medijev predstavimo posamezne vsebine in tako na prijazen način omogočimo mladim, da se ob tem tudi kaj naučijo. Tako bi bilo lažje učiteljem. Otroci bi pa z večjim veseljem obiskovali svojo šolo. Staršem so nekatere šole predstavile model internetnega spremljanja ocen svojih otrok. Kaj so omogočili učencem, da bi jim bilo pri učenju lažje pa niso povedali? Očitno je, da bodo skrbi ostale. Otroci pa bodo vsa leta težko hodili v šolo.

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev »

 1. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi

  jaz že od nekdaj trdim, da je naš šolski sistem narobe zastavljen. pa osnovna šola je še vredu, ampak potem dalje je pa katastrofa. vse se igra na karto “ker pač moraš, če hočeš dobiti službo”. sam sem se odločil, da se na tak način ne bom šolal. raje poskusim drugače :D

  upam, da bodo kmalu spregledali, da bi lahko šolanje naredili bolj prijazno in zanimivo osnovnošolcem, dijakom in študentom… potem jim bom pa lahko samo čestital :)

  31.08.2007 ob 10:32 | #

 2. martyna martyna pravi

  Stvar je v tem, da učitelji, ki učijo že dolgo časa, enostavno nimajo volje, da bi se polotili današnjih načinov (računalniki, projektorji…) ker bi se s tem morali nekaj novega naučiti. Tako že 35 let dajejo dijakom iste kontrolke (ja, imam nekaj takih :) ), ki jih samo kopirajo in ki so napisane na roke (pomožnosti z obupno pisavo). Druga skupina prfoksov je tista, ki jim je le do tega, da bodo izpadli “zajebani” in zoprni, ter le čakajo, da bodo lahko napisali v redovalnico kakšno novo 1. Redki so prfoksi, ki se potrudijo, da snov izpade zanimiva. In tisti, pri katerih velja oboje: disciplina in priljubljenost med učenci. Spet druga skrajnost pa so tisti, ko se pri njihovih urah ne počne nič. Lahko poslušaš muziko, lahko se pogovarjaš s sošolcem iz drugega konca razreda…pa ne učitelj rekel nič. Ja, žalostno :)

  31.08.2007 ob 10:56 | #

 3. Prelc pravi

  Ma bedasto je vse skupaj. Samo pod pritiskom sem večino časa. Kar se tiče profesorjev pa je točno tako kot je martyna povedala. :D

  LP Prelc

  31.08.2007 ob 10:59 | #

 4. saily saily pravi

  men je pa v šolo super hodit… vem, da sem ena redkih, ki tako misli… ampak čeprav recimo med počitnicami delam, se mi po kakem mesecu začne fajn tožit po novem znanju in tistih prijetnih jutrih, ko moram na faks… tud gimnazija mi je bla fina, osnovna šola pa sploh… kljub vsem zoprnim testom in izpitom… če pogledaš na vse skupaj, kot celoto, vidiš da so ta leta res super :) in žal mi bo, ko bodo enkrat mimo

  sicer se pa že veselim oktobra, da bom spet poslušala nove stvar in se kaj novega naučila :) :mrgreen:

  31.08.2007 ob 11:27 | #

 5. čivka čivka pravi

  ” Vzgojiteljski poklic je tako odgovoren, da bi vzgojitelj moral biti neke vrste svetnik, ne lažniv, hinavski, postvorjeni svetnik, ampak človek poštenjak, ki zna razumeti mlado srce, z njim čutiti in se mu žrtvovati, ki bi znal pomagati rasti in razvijati se mlademu človeku… Vzgoja je pomoč, tovarištvo. Zato mora biti vzgojitelj zdrav človek! Nesebičen pomočnik mlademu človeku, ko leze iz bube, ko oblikuje svojo osebnost… Vzgojitelj mora biti popolna osebnost v smislu razumevanje, čutnosti in čistosti v odnosu do mladega človeka. Bolj odgovornega dela skoraj ni!” POLDE BIBIČ P.s., saj ne rabim več kaj dodajati, kajne Drmagnum? ;)

  31.08.2007 ob 11:49 | #

 6. drmagnum drmagnum pravi

  čivka:upam samo, da bo morda kdo od odgovornih zamislil in ukrenil kaj v korist naših malčkov.

  saily: tudi jaz sem zadovoljen, da se rada učiš. Jaz želim tudi ostalim, da bi radi hodili v šolo. Ali je kakšen recept za to?

  Fetalij W. Tyschew:martyna;Prelc; Želim, da se v tem šolstvu nekaj spremeni. Otroke, pa naj drugače pustijo pri miru. Bodo že znali tudi sami opozoriti na težave, ki jih imajo, če jim odrsli ne moremo pomagati. Kdo bo pa odgovarjal z aposledice, pa se ve. Nobeden. Včasih so za vse krivi starši.

  31.08.2007 ob 18:58 | #

 7. don barkL don barkL pravi

  Fetalij prijatelj stari, zaupaj nam alternativno možnost! Pač sam sem se sprijaznil s tem, da je treba v šolo in mislim da je bolje tako. Sicer se 1. oz. v letošnjem primeru 3. septembra kar malo veselim (druženje pred in po razredni uri :D ) nasplošna misel na šolo pa ni tako dobra. Jeb*** treba bo potrpet. Sicer grem pa zadnjič v prvi dan šole o/

  31.08.2007 ob 20:48 | #

 8. saily saily pravi

  @drmagnum: mislim da ga ni.. pride z leti :) pri meni je mogoče zato, ker nikoli v šoli nisem imela prijateljev in me je edinole navduševala šolska snov… to je bila pač nekakšna uteha za to, če ni bilo druge motivacije za “pohod” v šolo… in res mi je prirastla k srcu :) še danes grem rada, čeprav se je situacija glede kolegov izboljšala… ampak mi je še vedno boljše iti tja zaradi lastnega znanja, kot zaradi poznanstev :)

  31.08.2007 ob 21:52 | #

 9. drmagnum drmagnum pravi

  saily:želim si, da bi tudi ostalim otrokom uspelo najti motiv in željo po večjem znanju.

  1.09.2007 ob 19:25 | #

 10. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  to je krivo ministrstvo za šolo, kjer so sami bedniki brez izkušenj, le naštudirani osli, pa naj mi ne zamerijo…

  Za otroke je treba imeti čut. In se postaviti na njihov nivo in ne zahtevati od otrok, da pridejo v šolo že strokovo podkovani kar ei učitelji želijo in mislijo….

  1.09.2007 ob 22:34 | #

 11. drmagnum drmagnum pravi

  vlatka:bo potrebno tudi za naše šolarčke poskrbeti. Nobeden nima pravice svojega ega zganjati nad osnovnošolci. Veliko pa je odvisno tudi od staršev, ki spremljajo odraščanje in vedenje svojih otrok. Se mi zdi, da so dostikrat prepuščeni sami sebi.

  2.09.2007 ob 00:37 | #

 12. Big Gigant Head Big Gigant Head pravi

  Dober pedagog je danes zelo redek. Jaz sem sicer imel to srečo, da sem imel v celotnem šolanju kakšne 3 res dobre profesorje. Za ostale pa raje nebi tega rekel.

  Sistem je pa res, tako kot si rekel še vedno baziran na “stari šoli”, ki pa pri količini informacij in znanja, ki ga morajo danes mladi razumeti, dejansko ratal nekoristen.

  Upam samo, da bodo generacije bodočih pedagogov to začele spreminjat.

  2.09.2007 ob 08:19 | #

 13. WebLife pravi

  [...] povedat čez našo “grdo pisavo”). Sicer sem se o tem pred kratkim malce razjasnila na magnumovem blogu. Da o kakšni točnosti (prve ure pa to) raje ne razpravljam. Če zamudi kdo od dijakov, je [...]

  2.09.2007 ob 16:34 | #

 14. Blaž Blaž pravi

  Mi mamo zdj povsem novo šolo (Ekonomska gimnazija v Kranju) in se zdj prfoksi trudjo čimbolj s pomočjo pripomočkov, ki so nam dani organizirat pouk. Splet, powerpoint, projektorji, multimedija. Zadeva velik bolj zanimiva kot nekoč ampak usen bi jih mogu en podučit kako vse čimbolj prestavit na novo tehnologijo. Se pa trudijo, saj tisti, ki imajo željo po tem, izjeme so vedno.

  2.09.2007 ob 18:20 | #

 15. drmagnum drmagnum pravi

  Big Gigant Head; v vseh letih se zmeraj najde kakšen dober. večina je pa v povprečju slabih.

  Blaž:Bravo. Imate odlično priložnost! Izkoristite jo.

  2.09.2007 ob 20:50 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL