Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Avgust 2007
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiv

Majčin dnevnik- Čakamo, da pride zdravnica iz dopusta.

29.08.2007

Dostikrat se nam prikrade občutek, da začutimo podobno bolečino ali pa nas naše počutje pripelje v dvom. Kaj pa če se je zopet , kaj pričelo dogajati. V času po drugi operaciji niso dokončno ne ovrgli in tudi ne dokazali da so spremembe na pljučih, vidne ob slikanju, nastale zaradi pljučne embolije. Počasi se je stanje izboljšalo. Dvom pa je ostal. Drugo, kar pa je povzročilo dodatno skrb pa je bolečina v predelu kolka, ki je bila tudi značilna ob pričetku zapleta , ki je botrovala ponovni operaciji. Kemoterapija in obsevanje so v celoti zavrli možnosti razvoja zasevkov, ki bi lahko prerasli v težavo. Občasne bolečine in pa nepojasnjeni vzroki bolečin, pa zmeraj vzpodbudijo dvom in strah, kaj pa če se stvari zopet zapletajo. Sam sem v posameznih obdobjih dostikrat razmišljal o posameznih težavah, ki so se pokazale. Vedno sem našel razlago v vremenu, posledicah na posameznem tkivu in zaupal moji zagnanosti, da tudi če se je kaj zapletlo, se bo s pomočjo zdravnikov tudi od pletlo. Za to čakamo na zdravnico. Kolikor jo jaz poznam, vem, da ima rešitev in razlago, ki bo Maji pomagala premostiti sedanje dvome in premagati občutke, ki jo sedaj begajo. Podrobne preiskave pa bodo tudi ovrgle vse dosedanje skrbi in pomagale, da se bo življenje ponovno vrnilo v svoje utečeno gibanje. Spet ima v mislih: samo naprej, samo naprej!

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev »

 1. prlek prlek pravi

  :wink: veš želim da najmanj tista upanja ki tlijo tudi ostanejo in zaživijo, vsekakor verjeti je veliko več. Prepričan sem da bo uspelo saj volja,želja in zaupanje so velik del uspeha.

  30.08.2007 ob 07:34 | #

 2. čivka čivka pravi

  To so temne sence, ki spremljajo zdravljenje. Dvomi, ki včasih rušijo razpoloženje. Vera, ki pelje naprej. Vse bo dobro ;)

  30.08.2007 ob 12:38 | #

 3. drmagnum drmagnum pravi

  prlek::roll::wink:

  čivka;tudi sam slutim, da se mora dobro končati.

  30.08.2007 ob 21:56 | #

 4. majrim majrim pravi

  kako je šele tebi????…jaz imam na trenutke občutek,da prenašam še večjo bolečino kot oče…in vendar, sem vedno bila in bom, da njega smrt noče…svojo močč in pozitivne misli delim z njim…tudi jočem na skrivaj, ker edino tako dam lahko bolečino ven..in ni me sram, ker sem potem vedno močnejša…stiskam pesti in ji pošiljam delček svoje ljubezni..za srečo!!

  31.08.2007 ob 21:13 | #

 5. vlatka vlatka pravi

  Drmagnum,

  danes mi je sestrična govorila o svojem tastu. Bolelo ga je pod rebri oz. na koncu reber. V bolnici so delali vse preiskave in na koncu ugotovili, da ima kostnega raka. Ki se počasi širi. A tip ima 75 let.

  Pri Maji je pa drugače. Zaradi vseh preizkušenj, ima občutek, da bi lahko bilo kaj narobe. In takoj pomisli na najslabše. Kar pa ni tako. Po moje je to le posledica prejšnjega in bo minilo. Zato naj ne dela panike.

  Tudi zdrave ljudi kdaj kaj boli, a ker niso obremenjeni s slabimi mislimi, mine, tako naj reagira Maja.

  Maja, ne pusti se!!! In ne dvomi vse!!!

  1.09.2007 ob 22:47 | #

 6. drmagnum drmagnum pravi

  majrim;imaš prav. najtežje je vsem ob tvojem očetu. Prestajate bolečino, ki nikakor ne more iz vas, Še bolj pa se to odraža ob slabšem počutju očeta. Vendar on sam ve, kaj mu je storiti. Praviloma, se ob bolečini človek zapre sam vase. Išče možnosti, da bi si te olajšal in poskuša pozabiti na vse. Včasih pozabi tudi nase. Upati ni prepovedano, še posebej če je oče močan z mislimi in dejanji, da dokonča svojo bitko z boleznijo. Ta pa z leti, starejši je omaga. Počasi bo napredovala. Vendar ne tako hitro kakor pri mladih. Pri njih pa čas pomeni veliko.

  vlatka:Maji smo in še bomo pomagali. Res pa je, da se sedaj vsaka podobna bolečina, ki je prinesla skrb za zdravje, odrazi tako, da smo zaskrbljeni. Iščemo odgovore na vse, da si potem nebi vsa opozorila razlagali po svoje. Stroka bo našla odgovore na vse težave, ki se sedaj pojavljajo, Kdo pa naj bi jih drugače? Sam sem imel in še imam težave, ki s podobne. Bolečine pa ti včasih nabijejo strah v kosti in telo. Zato si moramo najti odgovore. Potem je vse lažje.

  2.09.2007 ob 08:12 | #

 7. Kristina Modic pravi

  Joj, prav čutim vse strahove, ki vas begajo. Tudi meni je vsak boleči sklep, vrtoglavica ali kar koli usmeril misli v strah, kaj pa, če imam spet raka. Tudi mene je dajal kolk, oz. sklep levega kolka. In ker sem bila zajec,, sem pojamrala onkologinji, ki me je dala na slikanje in takoj sem imela odgovor, da ne vidijo nič. :) Vse te težave… bolečine v sklepih, mravlinčaste noge,… so bile posledica terapij, saj so kakšne pol leta po končanem zdravljenju skoraj povsem izginile.

  Zato, Maja, kar pogumno! Jaz sem naštudriala, na kaj vse vplivajo posamezni kemoterapevtiki (prebrala) in takoj sem našla vse stranske učinke tudi pri sebi.

  Ta kemoterapija je res po eni strani ena velika svinarija, ki ima lahko težke posledice na zdravju, po drugi strani pa nas rešuje pred Matildo. :) To pa tudi nekaj šteje. En boleš kolk ali mravlinčasta noga ali povišan očesni pritstik ali.. ali… gor ali dol. Važno, da živimo, hodimo, se smejemo.

  Verjamem pa, da vas je vse ful strah. In vas bo do takrat, ko vam bo onkolognja rekla, da je vse ok in da je to posledica težkega in agresivnega zdravljenja.

  2.09.2007 ob 09:13 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL