Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Avgust 2007
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiv

Naš odnos do zbiranja podpisov

24.08.2007

Danes sem podpisal peticijo, ki jo je objavila na svojem blogu Čivka. Podpiram, takšna in podobna prizadevanj. Imel sem pa takoj pomislek. Še danes se rakasti bolniki na vse možne načine trudimo, dokazati, da je naše življenje vredno vsaj toliko, kolikor, ga je ocenila uradna stroka. Žal pa sedaj v mnogi primerih podoživljamo dno te družbene skrbi, ki se za naše probleme premalo zgane. Primerjave, kdo je bolj ogrožen so neprimerna oblika. Ocene o položaju rakastega bolnika v tej družbi pa že znana. Praviloma so to ljudje, ki so v svojem obdobju premalo pazili nase in so zaradi svojih razvad, zboleli. Prvo vprašanje zdravnika; Ali kadite? Pijete? je od raz miselnosti družbe in dela stroke, da je problem rakastih bolnikov vratu in požiralnika ravno v tem. Pa vam lahko iz svojega primera povem, da ni tako. Večina vzrokov tiči drugje. Da pa je prisotnost kajenja in alkohola samo še stopnjuje se pa strinjam. Za to sem zmeraj prizadet in tudi žalosten. Vedno se najde nekdo, ki bo za svojo korist in promocijo uporabil vse svoje vzvode in “skrb” ter opozarjal na težave v tej družbi. Bolezen, ni od včeraj. Mnogi so se ogradili od reševanja težav. Del teh ekip, pa bi rada pred predsedniškimi volitvami ustvarila občutek, da so se in še bodo skrbeli za posamezne skupine obolelih in bolnih v tej naši družbi. Tudi ob obiskih posameznih predsedniških kandidatov je razviden ta odnos. Med njimi je kandidat, ki se je zdravil za rakom. Pa se je vseeno “udeležil krvodajalske akcije” Kakšen je bil njegov namen. Biti prisoten zaradi promocije. Krvi mu zaradi zdravljenja ne morejo vzeti. To vem tudi sam. Zato se sam, zaradi naših aktivnosti položaja onkoloških bolnikov nisem šel kazat na akcijo , ki jo je organiziral had. Objavil sem njegovo pobudo z namenom, ker vem, da ni bila pričeta na pobudo posameznih vodij volilnih štabov. Vem pa, da bo podobnih aktivnosti v tem obdobju , še kar nekaj. Kakšna je usoda našega Odprtega pisma slovenski javnosti in ministrstvu za zdravje . Obstali smo na točki, ki ne kaže velike podpore, za naša prizadevanja. Do danes je bilo oddanih 105 glasov podpore. Med njimi ni eminentnih in družbeno vplivnih posameznikov in posameznic, ki bi tudi na takšen način izkazali podporo našim prizadevanjem. Upam samo, da se bo počasi ta naš odnos, do posameznih oblik zbiranja podpisov izoblikoval do te mere, da bomo verjeli, da so akcije namenjene pomagati posameznim skupinam v družbi in niso namen promocije političnih skupin v času predsedniških volitev.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. čivka čivka pravi

    Ja, se popolnoma strinjam s teboj! Promocije bolnikov so se začele, obljube tudi že padajo, čas pa je še vedno prinesel svoje. Do sedaj bolj v škodo kot korist bolnikov :evil: Prešerni nasmehi politikov za njimi pa… :???: Bolnik pa še naprej ostaja bolnik pod zaporedno številko, ki mu jo pač vodi statistika :cry: Zato pa sem v enem svojih komentarjev pod postom napisala, da je včasih potrebno verjeti neverjetnemu… :neutral:

    24.08.2007 ob 09:22 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL