Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Avgust 2007
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiv

Majčin dnevnik- Dejala mi je, da ga letos ne bo potrebovala

21.08.2007

Pred kratkim sem Maji pomagal, da sva uredila roloje na njihovem balkonu. Ob močnem soncu je namreč “žgalo” čez zastekljen balkon, da bi se človek lahko skuhal. Po končani montaži me je Maja prosila, če je možno, da ji njeno skoraj novo kolo obesim na steno balkonske lože. Kolo je bilo naslonjeno, na steno balkonskega okna in res ni bilo možnosti, da bi se še kdo lahko usedel poleg postavljenega kovinskega “šanka”. Da bi naredil nosilec za kolo nisem imel nobenega materiala. Sem pa staro aluminijasto vodilo za zavese prekrivil in tako obesil kolo na steno. Maja je bila zelo zadovoljna nad mojo rešitvijo. Povedal pa sem ji, da ga sama ne bo mogla sneti. Dejala mi je, da ga letos ne bo potrebovala. In tako smo bili vsi zadovoljni nad novo pridobljenim prostorom, na njihovem balkonu.

To soboto pa se Maja pripelje na kolesu iz Štepanjca. Andrej jo je spremljal na rolerjih. Nisem je upal vprašati, kaj je bil povod, da se je odločila, priti na obisk s kolesom. Vesel pa sem bil, da ni ostal obešen na balkonu. Kolesarjenje je lahko odlična vadba, za trebušne in nožne mišice. Po operaciji pa še posebej. Kolo za zdravo telo. In prav je tako. Težave, ki jo še dajejo zaradi kolesarjenja ne bodo nič večje, pomagalo pa ji bo, da se okrepi in pripravi svoje telo za večje napore. Želim, ji še veliko takšnih podvigov.

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev »

 1. Maja pravi

  Oči res sva se morala potruditi, da sva kolo dobila na tla ampak je bil trud poplačan. Sedaj rabim samo še bolj udoben sedež in ključavnico.

  LP

  21.08.2007 ob 12:26 | #

 2. drmagnum drmagnum pravi

  Maja: ali pa morda bolje utrjeno zadnjico.

  21.08.2007 ob 12:54 | #

 3. barbarap barbarap pravi

  Bravo, kar tako naprej! :)

  21.08.2007 ob 18:52 | #

 4. čivka čivka pravi

  He he, moja “ta zadnja” pa je letos že kot leder :mrgreen: Ampak Maji vse pohvale in čestitke :P

  21.08.2007 ob 19:02 | #

 5. saily saily pravi

  jest imam tud zadnje čase strašno veselje se usest na kolo in se nekam odpeljat, tudi če ni daleč… sam še svojega moram enkrat dobiti… zaenkrat si namreč sposojam tistega od mami :)

  21.08.2007 ob 23:10 | #

 6. bamboo bamboo pravi

  moj kolo pa sameva,rajsi malo pes:wink:

  22.08.2007 ob 08:01 | #

 7. Kristina Modic pravi

  O, Maja, super. Ampak kot pravi ata…. utrditi je treba rito! To pa samo po sistemu vaja dela mojstra, mojster dela vajo.

  Sicer pa te v kratkem kaj pokličem. Danes sem bila z andrejo in mi je dala tvojo št., da sem si jo shranila v telefon. Zdaj ne bo več izgovorov… :)

  Tudi ti se lahko kaj oglasiš!

  Pozdravček!

  22.08.2007 ob 22:48 | #

 8. Kristina Modic pravi

  ALOOOO! ATA IN MAJČI, BOSTA SODELOVALA? BERI NAPREJ! :)

  Natečaj opogumljajočih zgodb – „Za pogum, za zdravje!“

  Naša zgodba o tem, kako ste premagali raka, lahko komu vlije upanje in pogum, da se tudi sam spopade z boleznijo. Sodelujte v natečaju, ki ga organizirata Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L in Zavod Med.Over.Net.

  Natečaj opogumljajočih zgodb: ZA POGUM, ZA ZDRAVJE!

  Vabljeni, da sodelujete v natečaju, ki poteka od 1.8. do 5.9.2007. Zbiramo opogumljajoče, motivacijske zgodbe, pesmi in izdelke bolnikov in vseh, ki imajo ali so imeli izkušnjo z boleznimi raka kot bolniki, svojci ali prijatelji. Zgodbe, pesmi, izdelke in izkušnje zbiramo zato, da bodo ob prebiranju in pogledu nanje v pomoč novo zbolelim bolnikom in njihovim svojcem. Želimo, da jih bodo spremljale skozi proces zdravljenja in okrevanja ter jim pomagale v težkih trenutkih najti pozitiven odnos do življenja, zdravljenja in jih navdale z optimizmom in pogumom za boj za življenje. Prispele zgodbe, pesmi in izdelke bo pregledala komisija. Izdelke (glina, blago, papir, kovina, plastelin …) bomo fotografirali, slike skenirali, tekste prepisali in javno objavili na spletni strani. Izdelki bodo ob posebnih priložnostih tudi razstavljeni. Življenjske zgodbe in izkušnje, ujete v izdelek natečaja, lahko pošljete po e-pošti: zgodba@over.net ali na naslov: Zavod Med.Over.Net, Zaloška 69, 1000 Ljubljana. Sprejemamo jih do 5.9.2007. Za objavo in razstavo so izdelki lahko podpisani z umetniškim imenom oziroma vzdevkom. Vse pogumne, ki se boste strinjali, bomo razglasili s pravim imenom in priimkom na zaključni prireditvi. Želimo si, da bi se odzvali na natečaj v čim večjem številu in tako prispevali kamenček v mozaik poguma in zdravja novo zbolelih za rakom. Tudi, če gre le za nekaj stavkov, malo slikico, kratko pesmico… ali pa kratek nagovor vsem novim borcem za življenje. Pravila sodelovanja: Vsak posameznik ali organizacija lahko sodeluje z enim izdelkom. Sodelujoči se strinja, da bodo izdelki ob primernih priložnostih lahko razstavljeni ali objavljeni v medijih. Izdelki ostanejo v lasti organizatorjev – se ne vračajo (izjemoma po dogovoru), in se bodo po zaključku natečaja morda podarili ali uporabili za namen izvajanja programov za onkološke bolnike. Napisite zgodbo o svoji dobljeni bitki z rakom, kajti mogoce boste prav s svojo zgodbo komu vlili upanje in pogum, ki mu bo pomagal prestati zdravljenje. Kristina Modic, Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L in Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net

  INSERTI ZGODB: Rak – novo spoznanje v življenju

  “Kadar je pred teboj težka naloga, ravnaj, kot da je nemogoče, da bi ti spodletelo. Brown” “Očitno je bila tudi nosečnost tista, ki mi je pomagala do zgodnjega odkritja bolezni. Tudi strokovnjaki so mi že dejali, da sem imela srečo v nesreči. Še dan danes pa z veseljem preberem kakšen članek o moji bolezni, o novih zdravilih, ipd. Zavedam pa se, da nikoli več ne bo tako kot je bilo preden sem zbolela. A bolezen mi je prinesla tudi veliko pozitivnih izkušenj, ki jih ne bi mogla pridobiti na noben drug način. Vsak dan sproti poskušam prisluhniti svojemu telesu in duši. Življenje teče dalje in z vsakim novim dnem je moja zmaga z boleznijo bolj trdna. Zmagujte tudi vi!” Nataša Sorko (zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Še ena zgodba

  “Ne želim vam govoriti kako je treba živeti in ne želim vam svetovati, menim da so drugi pristojni zato in da vsak posameznik izbere svojo pot, ki se mu zdi učinkovita in mu pomaga. Želim pa vam opisati svoj strah, bolečino, moč in voljo ter upanje. Želim vam povedati svojo zgodbo. … Niso vsi dnevi enaki in razmišljam, kako dobro je, da imam take ljudi okrog sebe. Da me niso pustili samo v teh težkih trenutkih. Vem, da se ponavljam, vendar, res iskrena hvala vsem.” Nataša (zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Moj Sultan

  Čas je, da zopet nakrmim svojega sultana. Ne, to ni naš pes, pač pa neko zlobno, sovražno bitje, ki me je ujelo v svoje mreže. Vsak dan mu moram povedati zgodbo, če se želim obdržati pri življenju. Če bom vzdržala tisoč in en dan, me bo izpustil na svobodo. In v tem primeru svoboda pomeni življenje. Kot Šeherezada se torej trudim in izmišljam storije, vsak dan novo, da bi v njegovih zlobnih očeh zažarel ogenj odobritve in da bi se njegov hudobni palec zasukal navzgor. Zgodbe jemljem od vsepovsod, lažem, kradem, potvarjam. Zelo cenim tudi resnico, vendar z njo ravnam previdno, da hudobec ne bi opazil razlike med njo in domišljijo. Mojca Vivod Zor (zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Volja do življenja … pogled na najdražje nam daje moč da premagamo najhujše!!!

  “Prihajam iz Primorske in premagala sem raka!! Zelo sem ponosna na to… in bi rada svojo zgodbico delila z vami.” Darja Senica Vse se je začelo z povečano bezgavko na desni strani vrata. Nisem vedela kakšen je razlog za povečano bezgavko, zato sem se še isti dan odpravila k osebni zdravnici. Sumila je na vnetje, predpisala mi je antibiotike in to je bilo to. Čez par dni pa sem dobila visoko vročino, bezgavka me je zelo bolela in seveda sem se odpravila nazaj. Ponovno me je pregledala…in se odločila za pregled v bolnici Izola na oddelek ORL. Tam pa se je zdravnik odločil da me pošlje na ultrazvok vratu..in če bo potrebno še na punkcijo. In tako je tudi bilo! (zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Neverjetne ženske- Na izlet z Europo Donno- društvom za boj proti raku na dojki

  “Po tem izletu spet lahko pišem, življenje pa je dobilo popolnoma nove razsežnosti. Z zgodbo bi rada povedala in dala slutiti, kdo smo ljudje, ki smo premagali raka.” Majda Kovačec »Nočem!« »Ne grem!« »Žal mi je, da sem se prijavila. Le kaj mi je bilo? Saj vendar ne maram velikih mest, uživam le v hribih in v naravi.« So bili moji strahovi še teden dni pred načrtovanim izletom v Rim. Ko sem se marca na skupščini Evrope Donne-društva za boj proti raku na dojki, odločila in prijavila na izlet, sem še mislila, da si želim takšnega izleta. Sedaj, ko se je približeval dan odhoda pa mi je bilo žal in hudo, ker bom morala od doma. Le moja trma in sram priznati, da si ne želim oditi, sta mi preprečevala poklicati Darjo, organizatorko izleta in se odjaviti. … (zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Z dvignjeno glavo v boj za jutrišnji dan!

  “Diagnoza rak … Diagnoza, ki ti postavi na glavo domala vse. Pa se ni začelo z mano. Začelo se je, da sem raka spoznala najprej kot sorodnica.” Nataša Gajzler Pred tremi leti so diagnozo raka na črevesju postavili mojemu stricu. Ker smo si bili zelo blizu, sem lahko to bolezen spoznavala iz vseh zornih kotov, od postavitve diagnoze, zdravljenja in žal vse do konca, ko se zgodi najhuje, kar se pri tej bolezni sploh lahko. S stricem sem se o teh stvareh veliko pogovarjala, ničesar ni skrival in tudi ni izgubil poguma, čeprav je vedel, kaj ga čaka…(zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Moja zgodba

  “Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.”. Polona Kumelj “Zdravljenje je težko in dolgotrajno. Rekli so: “Trenutno vam ne moremo napovedati, kakšen bo potek, verjetnost ozdravitve je statistično …” Ampak jaz imam doma dojenčka in še eno malo punčko, jaz vendar ne morem v bolnico. Mož mi je ves čas stal ob strani in me tolažil. Trdno sem bila odločena, da zahrbtno bolezen premagam.” …(zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Diagnoza : rak na materničnem vratu!

  “Pošiljam vam mojo zgodbo, ki opisuje moj boj z rakom v upanju, da bom nekomu pomagala ali vsaj olajšala tiste prve, najhujše trenutke, ko se soočaš s to boleznijo.” Sonja Železinger-Skok “Svet se mi je v trenutku obrnil na glavo-panika in strah pred smrtjo, vprašanja “zakaj ravno jaz” in podobno so mi rojili po glavi, ko sem jokala v partnerjevem objemu… Doma sta me potrebovala dva otroka, sin Nejc, takrat star 8 let in hči Sandra, takrat je imela 3 leta. Dva dni smo skupno jokali, družini sem povedala diagnozo takoj.” …(zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Dojenček? Ne, rak!

  “Moja zgodba o pogumu in življenju”. Kristina Modic “Pri triintridesetih letih je bila moja največja želja postati mama. Prepričana sem bila, da je to moje edino poslanstvo in da me prav nič ne more ustaviti na poti do cilja. Zmotila sem se. Prišel je kot strela z jasnega. Limfom. Prejšnji večer sem še poskakovala na aerobiki, zjutraj pa sem izvedela, da imam morda raka. Od šoka so se mi zamajala tla pod nogami, mislila sem, da je konec sveta. Zdaj vidim, da je bil limfom le dobro opozorilo in odskočna deska v popolnoma novo in bolj polno življenje.” …(zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Moja pot skozi bolezen levkemijo in presaditev krvotvornih matičnih celic

  “V prispevku želim opisati potek in svoje doživljanje bolezni in zdravljenja.” Milena Remic Pri 41 letih me je sredi dinamičnega in ustvarjalnega življenja doletela diagnoza krvnega raka -kronična mieloična levkemija v blastni preobrazbi. Tri mesece po odkritju bolezni so mi na KO za hematologijo v Kliničnem centru naredili presaditev krvotvornih matičnih celic nesorodnega darovalca. Od presaditve do sedaj je poteklo leto in pol, med okrevanjem se ves čas srečujem s posledicami bolezni in zdravljenja. Sem optimistična in po svojih močeh se trudim delovati v smeri čimprejšnje ozdravitve. Dogodki minulih dveh let so mi spremenili življenje in mi dali marsikatero novo spoznanje in nov pogled na stvari, ljudi in dogodke okoli sebe….(zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Diagnoza – visoko maligni limfom

  “Sem mama Tine, ki je 20. decembra 2004 postala pacientka Onkološkega inštituta. Njej, njenemu možu in naši družini se je zdelo, da se podira svet. ” Nina Ona, zakaj ona? Tako mlada, polna življenja, dobrovoljna, vedno nasmejana. Kdaj bo diagnoza? Kdaj se bo začelo zdravljenje? 4. januarja 2005 je bila diagnoza – visoko maligni limfom. Kaj to pomeni? Zdravnica nam je povedala, da bo zdravljenje agresivno s kemoterapijo in obsevanjem. Naslednji dan je začela teči prva kemoterapija …. Še vedno hranim nekaj stekleničk, ki sem jih spremenila v stekleničke upanja. Eno od njih pošiljam kot prilogo in v spodbudo vsem novim borcem za življenje.” …(zgodba bo v celoti objavljena 05.09.2007)

  Zgodbe (ne-lektorirane) in fotografije izdelkov bodo v celoti objavljene 5.9.2007.

  22.08.2007 ob 22:51 | #

 9. drmagnum drmagnum pravi

  Kristina Modic: hvala za informacijo. Časovno ne vem, če mi bo uspelo. V kolikor pa najdem možnost pa pošlem svoj zapis. Lep pozdrav od mene in pa seveda od Maje.

  24.08.2007 ob 10:01 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL