Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Avgust 2007
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiv

Kaj in kako?

14.08.2007

Danes sem spet gledal ponovitev oddaje Preverjeno na temo naših zahtev glede položaja onkoloških bolnikov. To kar sem ves čas po tihem hotel samemu sebi dopovedati je sedaj postalo del vsakdana. Izpade, da smo v času dopustov vsi borci za odpravo in izboljšanje pogojev rakastih bolnikov omagali. Vodstveni garnituri in uradni politiki, je uspelo svoje aktivnosti preusmeriti v bolj pomembne zadeve za sedanjo oblast. Nas bolnike in pa borce za pravice bolnih, pa so osamili in čakajo, da naš morebitni “napad” ponovno odbijejo. Poskušali nas bodo na vse načine razorožiti vseh naših opravičenih opozoril in naprtiti sedanje težave vsem prejšnjih vladam, samo svojega deleža pri tem ne bodo priznali. Pa saj niti ni pomembno. Sprašujem pa se, kako in kaj je potrebno še storiti, da bi nas vsi v tej naši državi razumeli? Pa saj ne gre za politiko! Gre namreč za ljudi obolele za rakom! V njihovem imenu bom opozarjal toliko časa, da bodo odgovorni ukrepali. Upam samo lahko, da se ne bodo vsa naša prizadevanja izjalovila. V informativni oddaji Svet, so poročali o novih zapletih ob razpisu opreme za novo Pediatrično kliniko. Pa se zopet sprašujem, kaj in kako odgovorne nagovoriti, da naj za zmeraj končajo z igrami v razpisnih pogojih ob javnih razpisih za dobavitelje opreme. Ali nas ima ta država za norca? Kaj in kako naprej? Zaenkrat v imenu vseh bolnih samo pišem in opozarjam. Strokovna javnost pa se je od vseh teh naših problemov že zdavnaj ogradila. Zaposleni na onkologiji nimajo več možnosti posredovati svojih ugotovitev medijem. Edini, ki poskušajo stvarem priti do dna pa so novinarji informativne oddaje Svet na kanalu A. Kaj in kako jim bo uspelo pa se dajmo presenetiti. Želim, da vsaj oni pridejo stvarem do konca.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev »

 1. blitz blitz pravi

  KATASTROFA. Sem pesimist in pričakujem še enkrat 15 let iste zgodbe. Nikogar namreč ne podcenjujem – zelo dobro vedo zakaj to delajo. Nekje v ozadju so namreč razni dimnikarji, ki se jim živo jebe, kaj potrebujemo ampak jih zanima le, kaj nam bodo prodali. In prodali nam bodo, pa če se kupec piše Brukan ali pa Kebrc.

  Če bi bil problem v politiki, bi bila zadeva najbrž lažje spremenljiva. Ampak problem je žal v nepravni državi.

  Kar tako naprej dr.magnum. Tudi počasi se daleč pride.

  15.08.2007 ob 08:32 | #

 2. drmagnum drmagnum pravi

  blitz:v sedanjih razmerah, ko večina vidi samo sebe, bo žal moralo priti do preloma. Bolani bomo ozdraveli. Zdravi pa bodo počasi postali ogožena vrsta. Ali se bo takrat kdo zganil?

  15.08.2007 ob 09:29 | #

 3. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  sem objavila v Primorskem oglasniku. Upam, da bo kaj več obiska na spletni strani.

  15.08.2007 ob 23:36 | #

 4. drmagnum drmagnum pravi

  vlatka: Hvala v imenu nas vseh.

  16.08.2007 ob 13:36 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL