Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Julij 2007
P T S Č P S N
« Jun   Avg »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiv

Program ministrstva za zdravje in prehrano-obrazložitve in naloge

22.07.2007

Program ministrstva za zdravje in prehrano v B(l)ogovski vladi v senci.

1.Ureditev parkovnih površin, za množične seanse zdravljenja duha in bolnih na duši.

Za to področje nameravamo v okviru Ministrstva za zdravje in prehrano ustanoviti Direktorat za alternativno medicino in pa preostale zdravniške in zdraviliške tehnike.

Naloga tega direktorata je v okviru javnega razpisa zagotoviti izvajalca programa in spremljanje vseh oblik tehnik zdravljenja.

2.Zagotoviti presejalni pristop ugotavljanja stanja prebivalstva.

Presejalni pristop” je izdelana metoda ocenjevanja zdravstvenega stanja naključno izbranih državljanov iz zdravstvene baze podatkov. Posamezniki iz tako izbranih evidenc bodo deležni preventivnih pregledov. Na podlagi ugotovitev, bo naše ministrstvo pripravilo programe, za vse tako izbrane državljane, ki imajo zdravstvene težave.

Izvedba projekta med resorskimi ministrstvi, zdravje v vsak dom.

3.Ukinitev čakalnih dob in uveljavitev popustov pri bolniki, ki se zdravijo sami.

Večina posegov, glede na pričakovane rezultate alternativne medicine, ne bo več potrebnih. Tako bo sproščen pritisk posameznih skupin obolelih na obstoječe zdravstvene ustanove. Skupaj z zavarovalnicami bi pripravili model spremljanja obsega posameznih operativnih posegov in zavarovancem, ki skrbijo za svoje zdravje omogočili posamezne popuste ob letnih premijah za osnovno zdravstveno zavarovanje.

4.Alternativna medicina, mora dobiti svoje mesto med sedanjo zdravniško prakso.

Z javnim razpisom bomo povabili vse predstavnike alternativne medicine, ki bo na podlagi predloženih programov in izvedbo zagotovila, da bodo državljani imeli možnost izbire pri posameznih oblikah ohranjanja zdravja ali zdravljenja.

Tako bi v prvi vrsti zagotovili izvedbo projektov pod 5.točko našega programa.

5.Priprava programov:

Hoja po žerjavici.

Smisel preživetja težko bolnih.

Na osnovi rezultatov raziskav stroke, bi poskušali opredeliti posamezne skupine državljanov, ki so zdravstveno ogrožene. Na podlagi ocen, bi težko bolnim in neozdravljivim, omogočili dostojno in ne boleče obdobje preostanka življenja. Opredeliti bi bilo potrebno tudi možnost avtanazije, v primerih, ki jih stroka že sedaj pozna.

Izdelava priročnika za odgovore stroke v primerih opravičenih zdravniških napakah.

Zaradi težav, ki se pojavljajo v primerih iskanja odgovornosti in pa različnih razlag stroke ob storjenih napakah bi pripravile strokovne skupine zdravnikov in zdravilcev, priročnik v katerem bi bile razlage in pa predvsem odgovori v katerih primerih iz strani bolnikov ni upravičenih pritožb. Tako bi močno zmanjšali sedaj različne razlage glede kvalitete zdravljenja in pa posledic, ki so dostikrat zelo boleče za vse udeležene v zdravstvu.

6.V medresorskem usklajevanju pripraviti projekt investiranja v projekte preživetja državljanov za vsako ceno.

Tukaj ima pomembno mesto vloga alternativnega zdravljenja in pa program prehranjevalnih navad, ki bi omogočil vsem socialnim sredinam ustrezne dnevne obroke, za svoje dejavnosti.

Skupaj s preostalimi vladnimi resorji, bi preko ustreznih služb, zagotovili ustreznejšo in bolj racionalno porabo vse pridelane hrane.

Preko veletrgovine z živili bi pričeli s programom obdelave in predelave hrane, ki ni več primerna za prodajo, uporabna pa za pripravo prehranjevalnih obrokov za posamezne socialne skupine.

Direktorat za zdravo prehrano in prehranjevalne navade

7.Uveljavitev sistema , ki bo omogočal možnost državljanom za samo ozdravitev.

S posameznimi nosilci civilne družbe bi se dogovorili o skupnih aktivnostih, na katerih bi predstavili tehnike sproščanja, izvajali programe usposabljanja nosilcev teh tehnik in pripravili usposabljanja za aktivnosti na področju prehranjevalnih navad.

Skupen projekt med resorji, hrana v vsak dom.

8.Računalniško podprt sistem iskanje bolnih in pomoč ozdravelim.

Skupen projekt obeh Direktoratov.

 1. Priprava in izvedba programov za ostarele in osamele.

Glede na sedanji položaj starostnikov bomo pripravili programe za njihovo vključitev v posamezne projekte, ki jim bodo zagotavljali ekonomsko in pa materialno osnovo za preoblikovanje sistema, ki ureja to področje.

Vse skupine ostarelih in osamelih bi vključili v različne interesne skupine, ki bi s svojimi aktivnostmi sodelovali v programih, ki bodo starostnikom omogočile možnost ponovne vključitve v dejavnosti, ki so pomembna za naše skupno dobro.

Naše ministrstvo namerava zelo v kratkem objaviti razpis, in povabiti vse zainteresirane, da izoblikujejo programe in tako pridobijo možnost sodelovanja v izvedbi našega programa

Minister: drmagnum drmagnum

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev »

 1. Blitz pravi

  doktor, hvala. Odličen program, najbolj dodelan do sedaj.

  Kar tako naprej.

  22.07.2007 ob 11:17 | #

 2. drmagnum drmagnum pravi

  Blitz: Me veseli. Zanima me, če bodo kadrovski postopke stekli na nivoju vlade ali na nivoju resorjev. Ob iskanju ustreznih kadrov bi potreboval pomoč pri kadrovanju na področju vodenja Direktorata za zdravo prehrano in prehranjevalne navade in pa za vodenje Direktorata za alternativno medicino in pa preostale zdravniške in zdraviliške tehnike.

  22.07.2007 ob 11:32 | #

 3. blitz blitz pravi

  drmagnum, imaš proste roke pri kadrovanju, prosim te le, da se pri slednji funkciji izogneš sedanjemu in (morda) bodočemu predsedniku. Čim manj politikov.

  22.07.2007 ob 15:36 | #

 4. vlatka vlatka pravi

  Joj,

  spet mi povzročaš težave. Pridem jutri spet ;) ;)

  24.07.2007 ob 22:53 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL