Moj obroč

Kategorije

Strani

Ta trenutek na mojem obroču

web counter

 

Junij 2007
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhiv

Me zanima ozadje, zakaj so pohiteli s tehničnim prevzemom Onkološkega inštituta?

21.06.2007

Gledam prispevke televizijskih hiš glede našega odprtega pisma in odgovore odgovornih. Ne vem kdaj in komu je bilo zaukazano, da naj civilno družbo izčrpa do te mere, da bo počasi otopela glede svojih zahtev po razrešitvi in odpravi napak, ki se za nekatere niso zgodile? Upam samo, da se bo sedanja garnitura na ministrstvu počasi začela zavedati, da civilne družbe ni za enačiti s strankarskimi aktivnostmi. Se pa zmeraj sprašujem, kako lahko nekateri vsak dan, brez kančka vesti zavajajo to civilno družbo? Dr. Erik Brecelj je postavil zanimivo vprašanje ministru in odgovornim, kdo je naročil tehnični prevzem posameznih objektov v Onkološkem inštitutu predno je bilo izdelano poročilo super nadzora in zakaj zadnje dni tik pred pred koncem direktorovanja prof. Rudolfa. Občutek imam, da je določena vladna ali ministrska garnitura z nekih močnim razlogom morala pohiteti. Tako bo odgovornost in ugotovljene napake, del postopka, ki bo neodvisno potekal nekaj let. Sedanja oblast pa bo na osnovi svojih ugotovitev poskušala morebitne ocene počasi pospraviti pod preprogo. Vsa sedanja dogajanja v okviru naših prizadevanj, da bi dobili ustrezne odgovore in bili seznanjeni o namerah komisije, ki je bila ustanovljena na ministrstvu pa kažejo na to, da se nekdo močno trudi omiliti ali celo prikriti storjene napake. Močno pa so poudarjene pomanjkljivosti prejšnjih vladnih garnitur in pa udeleženih v projektu gradnje Onkološkega inštituta. Kaj se bo v resnici dogodilo ne vem. Predvidevam pa lahko, da se bo Onkološki inštitut znašel pred težko nalogo, kako in s katerimi sredstvi odpraviti napake. Kakšna bo cena teh napak in ali bodo šle iz našega davkoplačevalskega žepa pa ve samo ciganka. Močno pa upam, da se bo nam predstavnikom civilne družbe pokazala odlična priložnost, da bomo na svoj način opozorili na probleme in dosegli, da bodo odgovorni podali svoja poročila. Odgovornost vseh pa bo tudi prišla na vrsto. Sedaj imajo vladne garniture večje težave pri Slovenski obveščevalni službi. Zanimivo, da je spisana že prva kazenska ovadba. Kdaj pa bodo spisali ovadbe za odgovorne pri projektu Onkološkega inštituta? Če bomo vztrajali, zahtevali in opozarjali jih bomo morda dočakali prav kmalu!

Kliknite na spodnji tekst in oddajte svoj glas podpore našim prizadevanjem.

Sedaj lahko oddate svoj glas podpore.

Iskrena hvala!

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev »

 1. Big Gigant Head Big Gigant Head pravi

  Jaz bom rekel tako:

  Naj gre iz nasega zepa, torej davkoplacevalskega denarja. Zaradi mene če ga vsega porabijo, da popravijo storjene napake.

  Zadeva naj se ZRIHTA, tako kot je treba, zato, da se neha trpinčit ljudi.

  Potlej pa naj se sodišča ukvarjajo z odgovornimi, torej ministru in njegovimi “henchman-i”. Kazen pa naj bo zaporna.

  Kot se za zdravnika spodobi, bi bilo pričakovati, da bi Bručan delal v dobro ljudi in ne proti njim.

  Ampak, to je samo moje mnenje.

  21.06.2007 ob 17:22 | #

 2. 1tastar 1tastar pravi

  Mislim, da uporabnikov (rakavih bolnikov) ne zanima, kdo je kaj naročil, ali kdo je kriv, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti.

  Za njih je važno le, da je vse ČIM PREJ!

  21.06.2007 ob 18:32 | #

 3. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi

  po moje bi morali že zdavnaj pred parlament … :twisted:

  21.06.2007 ob 20:25 | #

 4. drmagnum drmagnum pravi

  1tastar :To trdimo tudi mi bolniki. Vendar se zmeraj najde nekdo, ki nikakor ne razume, da je bilo deset let dovolj. Pa še sedaj vodilna garnitura ne najde rešitve. Big Gigant Head: Tudi sam sem pričakoval, da bo minister poskušal narediti vse, kar do sedaj prejšnji ministri niso storili. Ne vem, kaj ga ovira, da ne prične opravljati napak, pa čeprav so bile storjene v prejšnjih garniturah vlad. pet-in-g-seks. Počasi tudi meni postaja jasno, da bomo morali po svoje opozoriti nase. najmanj pa nam je želja, da bi nas sedanja struktura disciplinirala in nas prepričala, da je bil naš poziv brez potrebe. Močno je vprašljiv tudi odnos politike, do civilne družbe.

  21.06.2007 ob 20:34 | #

 5. vlatka vlatka pravi

  drmagnum,

  stavka. Vseh ozaveščenih.

  Si za?

  21.06.2007 ob 23:40 | #

 6. čivka čivka pravi

  Ja bo treba it na ulice, druge ne vidim. Ker tak odnos nikamor ne vodi, čas pa teče. Odgovorni si odgovornost podajajo kot štafetno palico. Politična kuhinja dela na “polno”. Skrivalnice so v polnem zamahu. Do pranja umazanega perila pa se mi zdi, še ni prišlo. Odnos politike do civilne družbe? Ga ni, a se to ne vidi dovolj dobro??? :evil:

  22.06.2007 ob 11:46 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL